Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen csöndes autót ajánlotok?

Milyen csöndes autót ajánlotok?

Figyelt kérdés

Swiftem van, háát, sokat kellene rákölteni.. meg kicsit tönkre tettem,váltanék. Anyának van egy Fiestája, az csendes, de olyan már van, nem kell kettő. Lényeg halkan duruzsoljon a motor, nem akarok senkit felkelteni vagy zavarni. Így is a kis varrógeppel (olyan hangja van a 8 szelepesnek ) kuplunggal indulok el az utcába.

Egyébként elektromos az álmom, de még 22 éves vagyok és arra pénzem.

Civicet néztem, de köztudott , hogy az első amihez hozzá nyúlnak az a kipufogó. 1.4 VAG konszern meg nem a legjobb motor.

Összeg legyen mondjuk 700 ezer átírás meg szerviz nélkül.

2020. jún. 12. 23:43
1 2
 1/15 anonim válasza:
100%
Esetleg egy benzines Corsa C. Most vettem használtan és szép csendes, nem kopog, nem zörög. Ha nagyobb kell akkor akár egy Astra H
2020. jún. 13. 01:11
 2/15 anonim ***** válasza:
83%
H astra, matiz, smart ezek csendesek.
2020. jún. 13. 01:22
 3/15 anonim ***** válasza:
37%
Hibrid vagy elektromos (az eleketromost az állam is támogat)
2020. jún. 13. 04:42
 4/15 anonim ***** válasza:
93%
Smart minden csak mem csendes.. undorító egy autó :D
2020. jún. 13. 08:01
 5/15 anonim ***** válasza:

700 000 átírással.

Ez eddig kinek kerülte el a figyelmét? Annak, aki új elektromos autót akar tukmálni arra, akinek még fűtött garázsra sem telik?

Nóóórmális?

2020. jún. 13. 08:26
 6/15 A kérdező kommentje:

Fűtött garázsom lenne vagyis van is csak nincs kedvem naponta centizni, Skoda 120L -re lett méretezve a bejárat amikor jöttek a gázosok azok meg 10 cm-rel arrébb tették a szárazkapuba a csonkot, és már nem is lehet beparkolni hacsak nem terveztetjük át. Szóval a garázs adott. :D. Ha már tellik- nem telliknél tartunk.

Smart egy roppant aranyos autó.

H Astra nem csendes, szomszésnak olyan van. 7:50 -kor indul dolgozni. Fiestánk meg a ház előtt parkol és nem hallom , hogy pontosan mikor megy Anya vele dolgozni. :D

2020. jún. 13. 08:50
 7/15 anonim ***** válasza:

Nocsak új infó!

Kívülről legyen csendes, vagy belülről?

2020. jún. 13. 08:56
 8/15 A kérdező kommentje:

Hibridet lett volna alkalmam venni , csak nagyon zúg és az meg engem zavar, olyan mint egy akksis ventillátor a fülem mellett.

Bár azt meg a szomszédok nem hallanák. De már eladták a 2. generációs Priust 500 ezerért ,hagyaték volt forgolódtam miatta, de szopóroller is lehet, hiába Toyota. Elve nem 0w40 olaj volt benne hanem 10w40 , igen jól olvasod.

2020. jún. 13. 08:56
 9/15 anonim válasza:
100%
H astra hangos? Esetleg a dízel, vagy ha direkt húzatják neki. Ültem már 1.4 benzinesben, alig volt hangja. Nem kell húzatni 5-6 ezerig hanem 3000nél elváltod és kész
2020. jún. 13. 09:20
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is a 90-es évek elején épült a garázsunk, amikor még Ladánk volt. De nem úgy lett tervezve, hogy na mérjük csak le mérőszalaggal, mekkora is a Lada és ahhoz képest a lehető legkisebb legyen az alapterület. Hanem direkt úgy volt, hogy azért körbe lehessen járni az autót, lehessen mellette tenni-venni. Így most egy kombi K Astra is teljesen szellősen befér.

De azt is ismerem, amiről írsz. Régebbi garázssoron, meg társasházak aljában látok olyan garázsokat, amin elképedek. Ha az ember a jobb oldali falhoz áll közvetlenül, akkor is marad a bal oldalon kb 40 centi hely egy közepes méretű autónál is, hogy kiszálljon. Elöl is szinte érintőre kell venni a lökhárítóval a falat, különben az ajtót nem lehet becsukni. Klausztrofóbiásoknak nem ajánlott az ilyen garázs. :)

Egy relatív újabb benzines autó általában csendes kívülről is. Főleg ami még nem közvetlen befecskendezéses. A rendelkezésre álló pénzösszegből ilyet kellene keresni. G/H Astra pl jó alternatíva kompromisszumként. Akkor lehet pl hangos, ha már ki van kopva a twinport mechanika. Akkor valóban lehet dízelesen csattogós a járása. De vagy fel kell újítani, vagy olyat keresni, aminél még jó állapotú.

Azt ne várd, hogy villanyautó módjára hangtalan lesz! Egy belső égésű motor soha nem lesz olyan. De ezekből a jó állapotúak relatív csendesek.

2020. jún. 13. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!