Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » B125-ös jogsi vélemény?

B125-ös jogsi vélemény?

Figyelt kérdés

Üdv. 18 éves vagyok, kicsit több mint fél éve van meg a B-s jogsim. Gondoltam lerakom a B125-ös jogsit, mivel elég olcsón meg tudom csinálni és egy 125ös motor se drága. Mi a véleményetek erről? Mennyire használható egy 125ös motor főúton? Mennyi a végsebessége ezeknek? Mennyi az "utazó" tempója egy 125ösnek? Milyen típust ajánlanátok ehhez a kategóriához? Én Aprilia RS 125-t néztem (400-500 körül). Ezek a motorok mennyire szervizigényesek? Drága a javításuk? Egyáltalán szerintetek megéri megcsinálni ezt a kategóriát?

Nagyon köszi annak aki végigolvassa és válaszol a kérdésekre :D

2020. jún. 11. 19:18
 1/4 senkise v ***** válasza:
100%

Négyüteműek:végsebesség max 120

Keveset fogyasztanak

Olcsó fenntartás

Utazó 80-100

Amelyik tudna

többet az is

gyárilag 15le

Kétüteműek:a 15le felett vannak

Átlagban drágább

fenntartani

Gyorsak

LlKissé illegális de ez a papíroktól függ

2020. jún. 11. 20:55
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Akkor éri meg, ha motorozni akarsz, de nem akarsz 125-ösnél nagyobbat. Városi, elővárosi használathoz ideális, hosszabb távokra kevésbé. Persze nem lehetetlen ez sem, csak nem fogja magát ozthon érezni a motor, meg te sem. Ha hosszú távon motorozás, túrázás a cél, akkor sokkal inkább A2. B125-tel ingázni kiváló.

A gyorsasági 125-ösöknek kb 115-120 a gyári végsebességük, supermotoknak kb 105-110, áttételezés különbsége miatt.

Ha Aprilia RS, akkor sokkal inkább Honda CBR125R. Több is van belőle, meg nem olasz. Nem szerviz igényesek, nem drágák, fenntartani ropiból lehet egy jó állapotút.

Hogy megéri-e, azt neked kell tudni, de ha ki akarod próbálni, akkor hajrá :)

2020. jún. 11. 21:36
 3/4 anonim ***** válasza:
Egyszerű 4 ütemű, léghűtéses yamahám van. Szinte csak műszakira viszem, olyan egyszerű technika, hogy az olajat otthon cserélem percek alatt. Még külön cserés olajszűrője sincs, bele van építve a csavar felé, nem kell cserélni csak tisztítani. A végsebesség 100-110. Városban nagyon jó, lendületes. Stabil, viszonylag takarékos utazója 80. Viszont előzgetni városban sem kell nagyon vele.
2020. jún. 12. 00:05
 4/4 anonim ***** válasza:

18 évesen inkább csinálj A2-t igaz hogy drágább de "jobban megéri" ha késsöbb nagyobbat veszel, és attól még kezdhetsz 125-el

nekemis most lesz meg az A2 de egy évig legalább nem tervezem lecserélni a 125-ösömet

2020. jún. 12. 11:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!