Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes belevágni az autófénye...

Audigirl kérdése:

Érdemes belevágni az autófényező szakma kitanulásába?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

19 éves lány vagyok, az idén érettségiztem. Egészen az idei évig egyetemre szerettem volna menni, bizonyos szakokra, de rájöttem, hogy egyáltalán nem tudom elképzelni magam x éven át egy irodában ücsörögve. Most ott tartok, hogy nem tudom, mihez kezdjek.

Édesapám által már gyerekkorom óta az autók/motorok szerelmese vagyok, és az ezekkel kapcsolatos munkában teljes mértékben el tudnám képzelni magam, de bizonytalan vagyok, hogy vajon egy nőt hogyan fogadnának a tanfolyamon és később a munkában egyaránt.

Autószerelő nem lehetnék, nem hiszem hogy bírnám azt a féle fizikai munkát(apumon keresztül belelátok ezekbe), ezért gondoltam a fényezésre, ami mindig is érdekelt.

Ti mit gondoltok erről? Tudnék érvényesülni ebben a szakmában, mint nő?

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

2020. jún. 11. 18:59
1 2
 11/13 crudy ***** válasza:
100%

Hu szeretem az ilyen temakat, mint a kerdesek es a valaszok miatt.

Az autoszerelo szakma a vilag egyik legnagyobb szopasa. Voltam szerelo es csak az tudja sokaig sikeresen csinalni aki ezt igazan szereti. Egyebkent nagyon jol lehet keresni, de kemeny ugyhogy minden tisztelem a szereloke.

En onszorgalombol most tanulok fenyezni, ez is szivas. Azt hittem nehez festeni, bar tenyleg az de nem az viszi el a rengeteg idot hanem az elokeszuletek. Csiszolas, vegyszerezes, ido ido ido es turelem de nagyon szep szakma mert a vegeredmeny magaert beszel.

Az autovillamossag egy soha ki nem halo szakma. Minel bonyolultabbak a rendszerek annal tobb szakemberre lesz szukseg es annal nehezebb lesz ez is. Nagyon megeri.

A lakatolas inkabb borzaszto koszos munka. Abbol is ketto van tapasztalatom szerint. A csucs lakatos aki oldtimereket rak rendbe meg pici rozsdapottyoket csinal az 50 eves mercedesen, a masik aki eletben tartja a magyar kozut szereploit. A rohado pusztulat autokat. Sok bosszusaggal jar, mert ahol te lakatolsz ott lehet mar mas kokanyolt, de milyet... Munka rengeteg van es ha birod a hegesztest akkor nagyon megeri.

Nem mondanam, hogy az egyetem egybol az iroasztal ele szogez. En jarmugepesz vagyok, az en szakmam nagyon nagyon tag. Van az iroasztal elott rohado mernok, van a konstruktor ami mar sokkal izgalmasabb de van a diagnosztikai mernok aki tesztel, mer, uj de valamiert hibas motor hibait tarja fel es tesz javaslatot a javitasra. Probalja az autokat stb. Szoval en ezt nem vetnem el.

Osszegezve magamat es az elottem szolokat

Vagy belevagsz a mernoki palyaba, en korepetaltam sokat egyetemen es a lanyok voltak a legszorgalmasabb diakjaim.

Vagy szakmat tanulsz ki, de akkor azt sorban ezeket. Akar mind a harmat, lakatos, fenyezo, villamossagi. Vagy csak ketto szimpatikusat ezek kozul.

Ha van tehetseged es akaratod nagyon boldog leszel ezekkel a szakmakkal es rengeteg penzt fogsz keresni.

2020. jún. 23. 10:10
 12/13 anonim ***** válasza:
Mennyi gyakorlatod van autófényezésben? Apukád műhelyében vagy egy ismerősénél mennyit segítettél ebben a munkakörben?
2020. jún. 24. 00:04
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Egyre inkább érdemes.

Karosszérialakatos, fényező... ezt a kettőt mindig keresni fogják, és egyre kevesebb a jó szakember.

A karosszérialakatos talán a legjobban megérő autókhoz kötődő szakma most, mert tényleg annyira nincs jó lakatos, hogy annyit kérnek, amennyit nem szégyellnek. A fényezés ezzel karöltve nagyon megéri. Össze kell állni egy karosszérialakatosnak egy fényezővel, és már meg is van a biztosan jövedelmező vállalkozás.

2020. jún. 24. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!