Ha úgy alakul, hogy az autóra csak 2 új abroncsot veszek, ezeket az első, vagy a hátsó keréktárcsákra szereltessem? Melyik megoldás biztonságosabb?
Kedves "elméleti vezető". ;)
Van az egyik eset, amikor eltekered a kormányt -ettől elfordulnak az első kerekek- és az autó a kíván irányba halad tovább.
Aztán van a másik, amikor valami miatt megszűnik a tapadás a farhajtású autó hátsó kerekénél, és az kipörög (ennek az oka lehet laza, csúszós talaj, esetleg túl nagy gázadás, stb.)
Nos, ha a kettő között nem érzed a különbséget, akkor add vissza a jogosítványodat. (ha egyáltalán van)
Egyébként ha választani lehet, hogy az "orrát túrja" vagy a seggét dobja ki akkor szerintem inkább az első. Egy tapasztalatlan vagy átlagos sofőr az első esetet (könnyebben) tudja kezelni. Ugyanis elveszi a gázt és megtapad (leegyszerűsítve). Míg a második eset meg tudja lepni a sofőrt, tapasztalat, komolyabb ismeretek vagy szerencse kell neki, hogy megfogja.
De mindenkinek a saját döntése, hogy melyiket szeretné.
A kérdéshez sikerült egy eléggé sarkított példát összehozni itt a válaszokban. Nem hiszem, hogy a kérdező 2 új és 2 tükörsima gumival járna. Ha pedig normálisan közlekedik nem hinném, hogy problémája lenne a gumival.
Nem arról volt szó, hogy a hátsótengely csak úgy van, értelem nélkül.
Persze, hogy megvan a feladata.
Arra reagáltam, hogy a "hátsó tengellyel fordul az autó".
Szerintem az első futómű FORDUL, a hátsó pedig KÖVETI.
Ez azért két meglehetősen különböző fogalom. :D
Na de hagyjuk, mert nem is ez volt a kérdés.
Inkább mesélj valamit a licencedről...... ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!