Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mik a tapasztalatok vele?Skoda...

Mik a tapasztalatok vele?Skoda fabia 1,4 ferdehátú 2003-as

Figyelt kérdés

2020. jún. 6. 23:30
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A feleségemnek majdnem ugyanilyen autója volt, Skoda Fabia 1,4-es de combi. A miénk a 100 lóerős változat volt. Újonnan vásároltuk.

Mi nagyon meg voltunk elégedve vele, amit az is mutat, hogy 14 évig nálunk volt a kocsi. Egyedül a kora miatt adtuk el.

Sohase hagyott ott bennünket, nagyobb hibája sose volt.

De leírnám a típus gyenge pontjait is.

Az első ablakemelők mozgató bowdenjei gyenge műanyag klipszekben vannak rögzítve. Ezek idővel, néhány év alatt elfáradnak és eltörnek. Nekünk mindkét oldalon cserélni kellett az ablakemelő szerkezetet emiatt.

A 100 lóerős motor érzékeny az olajcserék idejére, és az olaj minőségére.

Az előírás a 0W - 30, 5W - 30 full szintetikus olaj. Mi gondosan betartottuk a 10 000 km-es csere periódusokat, de arról sajnos nem tudtunk, hogy a szerelő többször sima 10W - 40 -es olajat töltött bele.

Télen, indítás után, amíg hideg volt a motor, kezdtek csattogni a hidrotőkék. Átnézettem a motort, és bevizsgáltattam a benne lévő olajat, akkor derült ki a turpisság. De a motor javára szolgáljon, hogy kb. két olajcsere után (normális olajjal), rendbe jött, és a jelenség megszűnt.

Elektromos kormány szervójuk van a Fabia-knak, eléggé elrejtve alul a motortérben. Érdemes néha belenézni a tartályába, és ha szükséges, után tölteni a szervó olajat.

Az ablakemelőkön és a fogyó-kopó alkatrészeken kívül semmi mást nem kellett cserélni az autóban.

A feleségemnek nagyon tetszett a hatalmas csomagtartója, nekem meg az, hogy ez a száz lóerős motor már nagyon szépen, dinamikusan mozgatta a kocsit.

A fogyasztása is teljesen baráti volt, városban, dugóban, 7-8 liter, de országúton könnyedén lement 6 liter alá.

2020. jún. 7. 00:27
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ilyenen tanultam.

Nekem tetszett, jó kis kocsi.

2020. jún. 7. 07:06
 3/3 anonim válasza:
skoda fabia 1.4 kombi 2003 67 lóerősben milyen?
2020. aug. 8. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!