Mekkora teljesítménnyel lehet dinamikusan autózni?
Figyelt kérdés
2020. jún. 5. 18:43
11/17 anonim válasza:
Erre nincs rendes válasz. Ülj be egy V12 bálna mercibe, én beülök egy 1.3as suzuki gti-be, a kettő között 300 lóerő van, de egy kakucsringen megmoslak vele mint a szart. Ha könnyű az autó nem kell több száz ló. Pl én szlalomozok, oda se kell 300 ló, egy 318i-t egy ügyes sofőr gyönyörűen terelget, úgy hogy marad rajt kuplung. De kb értem mire gondolsz, igy kb arra válaszólva én egy utcai használtra egy 1500kg-os sportosabb futóműves autóra egy 150-200 közötti lóerővel szerintem teljesen elautózhatsz.
12/17 anonim válasza:
Függ a tömegtől. Ezen kívül erősen relatív és szubjektív dolog. Saját ismerősi körömből tudok példát hozni. Akinek mindig öreg olcsó gyenge 50-60-70 lóerős autói voltak, annak egy mostani 1.0 turbós 3 hengeres motorral szerelt autó is egy rakéta és folyton lelkendezik róla. És van olyan is, akinek mindig erős autói voltak. Neki 200 lóerő is csak játékszer. És nem csak felvágásból, vagy hencegésből mondja, hanem ténylegesen máshoz van hozzászokva.
De maradjunk általánosságban átlag felhasználók mellett, egy átlagos 1,3 tonnás autónál. Már 100 lóerő is tud kellemes lenni, ha van hozzá 240-250 Nm körüli nyomaték. Egy mai turbós autó 160-180 lóerővel pedig már tényleg mindenre elég.
13/17 anonim válasza:
A 6. válaszoló írta le a legpontosabban. Én például egy 80 lóerős autóval is tudok előzgetni, normálisan a forgalom ritmusában közlekedni. Anyámnak szerintem 200 lóval sem menne.
14/17 anonim válasza:
240 ló alatt nem szabad autót venni, mondjuk én megtehetem, nem tudom ki hogyan van vele, az a lényeg, hogy egy M5 Már csak csak jó.
15/17 anonim válasza:
Én meg Bugatti és Rolls Royce alá nem adom... interneten mindenki azt mond amit akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!