Hogy lehet az hogy egy motrot tobb teljesitmennyel arulnak? (tobbi lent)
Figyelt kérdés
pl a vw 1.9tdi motra elerheto, 50, 66, 74, 96kw teljesitmennyel?
vagy ez mar nem ugyan az a motor?
2013. febr. 7. 11:51
1/6 anonim válasza:
"Motra" "motrot"--ezen besírtam!
2/6 anonim válasza:
Én sem értem kérdező, hogy ha le tudod írni normálisan, hogy "motor", akkor azt hogy sikerül úgy ragozni, mintha a szótő a "motr" lenne:)
3/6 szokratesz válasza:
A motor magában ugyanaz. Általában az elektronikus vezérlés van csak szoftverrel feltöltve. Azért néha van eltérés a vezéműtengely bütykeinek a magasságában, esetleg egyébb szerkezeti egységek méretezésében is, de többnyire csak szgép programozása adja, hogy mennyi a teljesítmény.
A "csip"tuning is erre épül főképp.
4/6 anonim válasza:
""Motra" "motrot"--ezen besírtam!"
Így leginkább a felvidéki magyaroktól hallani, más topicban is felvetődött már ez. Ott így mondják na .. :)
5/6 anonim válasza:
Hát ezt az 1.9-es motort nagyon sok kivitelben árulták, alapjában ugyanaz a motor.
6/6 anonim válasza:
hát az 50 kw az 69 lóerő, úgyhogy az nem TDI, hanem SDI, vagy a régi 1.9D, ami örvénykamrás, mechanikus adagolós, a 66kw az az 1.9 TDI 90 lóerő, nemtudom pontosan miben más, mint a 110 lovas, azthiszem más a feltöltőjük, más porlasztócsúcsok, de a 96 kw az meg a 130 lóerős PD TDI. Ezek a motorok azért elé sokmindenben eltérnek, az utolsó pl. blokkjában megegyezik azthiszem a sima TDIvel, de ugye Adagolószivattyús, 2000 bar befecskendezési nyomásra képes ugynevezett PD elemek vannak hengerenként, más a dugattyú, a hajtókarok, szóval szerkezeti elemeiben is van különbség. A s"sima" TDI is közvetlen befecskendezéses, a régi 1.9D és TD meg örvénykamrás, mechanikus adagolós. Tehát ezek a motorok azért az 1.9 literes lökettérfogaton, és a hasonló/megegyező motorblokkon kívül elég sokmindenben eltérnek egymástól...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!