Veletek előfordult olyan, hogy nem adta meg számotokra az elsőbbséget az, aki előtt az akadály volt az úton?
Pl. Mentek valamerre, a ti oldalatokon nincsenek parkoló autók, csak az útpadka, járda, a szembejövő oldalán pedig parkoló autók (hézagosan). Mennétek természetesen egyenesen, jóhiszeműen gondolva, hogy megáll valamelyik "résnél", hogy eltudjatok menni... de nem teszi és pislogtok csak egymásra.
Volt ilyenben részetek, hogy nem akart visszatolatni, hogy elengedjen titeket?
Szinte mindennapos eset.
Ilyenkor az egyik rés előtt állok meg, hogy be tudjon állni.
Ha elfér a két autó az rendben, de én arra gondolok, amikor egyértelmű, hogy két autó nem fér el de a bolondja akkor is jön és le kell fékezni, nézitek egymást és nem hajlandó visszatolatni, pedig nekem van elsőbbségem.
Ilyenkor?
Mondom, úgy kell megállni, hogy az utolsó félreállási lehetőség előtt.
Így nem alakul ki ez a helyzet, mert (káromkodások közepette) be fog állni oda.
Ha valaki nagyon agresszív módon, tudatosan csinálja, akkor egyszerűen ott állok addig, míg vissza nem tolat.
De általában nincs kedvem, időm bele menni ilyen dolgokba, adott esetben simán vissza tolatok, félreállok és megy minden tovább csak veszítettem 30 mp-et az életemből. Vagy előre gondolkozom és ha látom, hogy ez jönni fog, akkor elengedem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!