Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Veletek előfordult olyan,...

Veletek előfordult olyan, hogy nem adta meg számotokra az elsőbbséget az, aki előtt az akadály volt az úton?

Figyelt kérdés

Pl. Mentek valamerre, a ti oldalatokon nincsenek parkoló autók, csak az útpadka, járda, a szembejövő oldalán pedig parkoló autók (hézagosan). Mennétek természetesen egyenesen, jóhiszeműen gondolva, hogy megáll valamelyik "résnél", hogy eltudjatok menni... de nem teszi és pislogtok csak egymásra.

Volt ilyenben részetek, hogy nem akart visszatolatni, hogy elengedjen titeket?

2020. jún. 5. 17:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Persze. Ha elférünk, nincs gond. Ha tudok, lehúzódok én. Ha totál nem férünk el, akkor kénytelen lesz vhogy félreállni.
2020. jún. 5. 17:38
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Szinte mindennapos eset.

Ilyenkor az egyik rés előtt állok meg, hogy be tudjon állni.

2020. jún. 5. 17:40
 3/13 A kérdező kommentje:

Ha elfér a két autó az rendben, de én arra gondolok, amikor egyértelmű, hogy két autó nem fér el de a bolondja akkor is jön és le kell fékezni, nézitek egymást és nem hajlandó visszatolatni, pedig nekem van elsőbbségem.

Ilyenkor?

2020. jún. 5. 17:41
 4/13 A kérdező kommentje:
Tehát akinek meg kellene a résben állnia az NEM teszi ezt!
2020. jún. 5. 17:42
 5/13 Barnabas333 ***** válasza:
100%
Ilyenkor a lovagiasság dönt, Pécsen volt olyan, hogy egyikük sem akart vissza tolatni és még a rendőröket is kihívták, ráadásul zsákutca volt. Így mindenkit megszívattak aki ki akart menni. A rendőrök meg csak a fejüket verték a falba, ők azt hitték össze is mentek...
2020. jún. 5. 17:43
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Mondom, úgy kell megállni, hogy az utolsó félreállási lehetőség előtt.

Így nem alakul ki ez a helyzet, mert (káromkodások közepette) be fog állni oda.

2020. jún. 5. 17:47
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Pesten mindennapos eset, szoktam is anyázni :)
2020. jún. 5. 17:54
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Ja, a 6-osnál az igazság. Az is lehet bunkó, akinek elsőbbsége van, ha nem így csinálja. Hova álljak félre, ha túljött már a lukon??? Hiába van az én oldalamon az akadály, nem mehetek rá az autókra 😁 mindkét félnek ugyanúgy kell figyelnie. Annak is, akinek elsőbbsége van.
2020. jún. 5. 17:54
 9/13 A kérdező kommentje:
hát nem tudom hol vezetsz, mert a kresz azt mondja ki az az autó adja az elsőbbséget, aki előtt az akadály van...ehelyett nem megállt és várta meg míg egyenesen elhaladok hanem "hadd szóljon jövök én is" aztán meg csodálkozik hogy beszorultunk
2020. jún. 5. 17:57
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha valaki nagyon agresszív módon, tudatosan csinálja, akkor egyszerűen ott állok addig, míg vissza nem tolat.

De általában nincs kedvem, időm bele menni ilyen dolgokba, adott esetben simán vissza tolatok, félreállok és megy minden tovább csak veszítettem 30 mp-et az életemből. Vagy előre gondolkozom és ha látom, hogy ez jönni fog, akkor elengedem.

2020. jún. 5. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!