Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dízel adagoló tanfolyam?

Dízel adagoló tanfolyam?

Figyelt kérdés

Láttam, hogy régen volt még olyan okj, hogy adagoló javító.

Napjainkban létezik bármilyen tanfolyam, ami dízel adagolók javátását tárgyalja? Akár iskola rendszerű, akár más (pl bosch képzés)?

2020. jún. 3. 10:21
 1/5 anonim ***** válasza:
86%
Mivel már az adagolók is megszünnek lassan , nem lenne értelme azt tanulni.
2020. jún. 3. 11:08
 2/5 A kérdező kommentje:
Persze... Csak ok hogy megszűnnek, de ebből az országból 30 év alatt sem fognak kikopni. Munkagépek esetében pedig sok új gép még mindig adagolós.
2020. jún. 3. 12:13
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hülyeséget fogok írni mert annyira nem tudom. Ahogyan én tudom ezt amit eddig külön szakmaként tanultál azt már beleépítették más szakmába és azon belül ezt is megtanulod és a bizonyítványba ez is szerepelni fog mint végzettség. Haverom 2 évig tanult mezőgazdasági iskolába és ott 8 szakmával a zsebében jött ki. Ott tanult adagoló javítást is, lakatolást is, és még jó néhány dolgot. Ott mondták hogy azért építették bele mert külön már nem érdemes tanítani mivel aki csak adagolós és ebben dolgozna már nem valószínű hogy megfog élni belőle de így hogy ért hozzá sok más mellett eléggé a hasznára válik és minimális szinten még egy ideig szükség lesz rájuk, még a fejlődő országokba is vannak elvétve olyan helyek ahol még használnak adagolós gépeket. Na meg a veterán járműveknél még nem árt ha van kéznél egy olyan szerelő aki ért az adagolókhoz szükség esetére. Ahogyan ezt az autószerelői szakmába is beleépítették már. Akinek már az megvan annak ebből nem kellett vizsgáznia ha utána mezőgazdasági szakon tanult például. Haver ezt mondta, nem tudom mennyire igaz, nem néztem utána mert ennyire nem érdekel.
2020. jún. 10. 00:37
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Honnan veszed, hogy az új munkagépek adagolósak?

Új traktorok, markolók, teleszkópos rakodók mind adBlue-val szerelt common rail-t használnak. Javarészt Deutz.

Diesel személyemelők-ben akad még Kubota és Hatz motor elosztós adagolóval, de azokra már van képviselet MO-on. Ráadásul egy adagolóismeret édes kevés ha motorfelújításról van szó.

2020. jún. 10. 06:34
 5/5 anonim ***** válasza:
Minek emeled ki???
2020. jún. 11. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!