Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha jogsit akarok kötelező...

Ha jogsit akarok kötelező elmenni elsősegélyre?

Figyelt kérdés

Az autós iskola tartani fog ilyen tanfolyamot, és az lenne az kérdésem, hogy kötelező elmenni rá?

Mármint én suliban tanultam elsősegélyt illetve tételeim is vannak. Ennek fejében, el kell mennem a tanfolyamra?

2020. máj. 27. 19:49
 1/6 crudy ***** válasza:
65%
Kotelezo, ha addig megcsinalod a vizsgat, akkor nem.
2020. máj. 27. 19:54
 2/6 anonim ***** válasza:
65%
Ha jól emlékszem nem volt kötelező nekem se.
2020. máj. 27. 19:57
 3/6 anonim ***** válasza:
89%

A tanfolyam nem kötelező.

De azért olvasd át az autósiskolával kötött szerződést, hogy nem szerepel-e benne.

2020. máj. 27. 20:24
 4/6 anonim ***** válasza:
86%
Én is így voltam (bár az már elég régen volt), az órákra nem kellett bemennem, de vizsgázni kellett.
2020. máj. 27. 20:33
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Mindenképp elolvasom majd a szerződést!:)
2020. máj. 27. 20:47
 6/6 anonim ***** válasza:
88%

Közúti elsősegély nyújtási ismeretekből kell majd bemutatni a vizsgaigazolást, ami a jogosítvány kiadásának feltétele.

Az oktatáson nem kötelező részt venni, de a vizsga alól csak kevesen (egészségügyi szakmával rendelkezők) mentesülnek, tehát a többségnek vizsgázni kell.

A vizsga a Magyar Vöröskereszt felügyelete alatt zajlik, ahhoz az autós iskoláknak nincs köze, az iskolák legfeljebb díjazásért cserébe tanfolyamokat szerveznek (ahol általában szintén Vöröskeresztes aktivista, vagy mentőápoló az előadó).

A tanfolyam célja, hogy akik semmiféle elsősegély nyújtási ismeretekkel nem rendelkeznek, a sikeres vizsgához szükséges minimális ismereteket el tudják sajátítani - nem kötelező a tanfolyam, de a vizsgán van egy elvárás, amit tudni kell.

2020. máj. 28. 02:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!