Milyen autót lenne érdemes választanom "első autónak" így?
Most lett meg nemrég a jogosítványom, saját autóm még nincsen.
A problémám az, hogy viszonylag sokat fogok autópályán, országutakon közlekedni, ezért nem szeretnék egy kis városi kocsit, ami már 130-nál erőlködik. Viszont a hétköznapokon meg inkább a városban furikázásra fogom használni, ahol pont az lenne az előny, hogyha kisebb...
Ráadásul amit néztem terepjárót, annak a fogyasztása is kétszer annyi, mint egy kisebb autónak, 12.1 l/100 km. Minden pénzemet meg azért nem akarom benzinre költeni... Viszont tény, hogy egy nagyobb kocsiban jobban biztonságban van az ember, és én is biztosabbnak érzem, amikor azzal közlekedek (most is azt használok, csak az nem az enyém). De közben meg a parkolás katasztrófa vele, biciklist is úgy kerülök ki, ha a szembesávban még a közelbe sincs senki, így sokszor "beszorulok" 1-1 bicikliző öreg mögé, mert képtelen vagyok kikerülni.
Azt is mondják, hogy nagyobb autót kell választani, mert ha kicsin tanulok meg vezetni, a nagyot sosem fogom majd szeretni, mert idegen lesz. De közben valahol feleslegesnek is érzem, hogy legyen egy 5 személyes autóm, amikor szinte csak én fogok benne ülni. Csak ami tényleg probléma, az az, hogy hetente-kéthetente mennék vele több száz kilométereket városon kívül, ott meg biztonságosabb azért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!