Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az autókkal miért csak az...

Az autókkal miért csak az első benzinkútig lehet menni?

Figyelt kérdés
Ha veszek egy vadiúj autót szalonban, akkor miért van aligha benne benzin? Ha már ennyi pénzt szán valaki autóra, akkor legalább fél tanknyi lehetne benne kedvesség képpen nem? Legyen az egy Zsiguli vagy Bentley, mindenhol ez van.

2020. máj. 28. 18:11
1 2
 1/11 D. Brasco ***** válasza:
76%
Igen én is pont ezem gondolkoztam a multkor mikor vettem egy drága kenyér sütő gépet......nem volt abban sem se liszt se semmi mas.....legalabb fél kilot pedig adhatnának kedvesség képpen ha már olyan sokba került......
2020. máj. 28. 18:26
 2/11 anonim ***** válasza:
36%
Szalonban jó kérdés, benzinnél lehetne mondani hogy romlik, ami akár igaz ha sokat áll, használtautónál meg én se tolnám tele ha kereskedő lennék. 500 vagy 520 ezer mondjuk az autó nem mindegy.
2020. máj. 28. 18:31
 3/11 anonim ***** válasza:
3%

Engem kioktattak egy hasonló oldalon nemrég, hogy mért szeretnék egy centivel hosszabb kábelköteget és nem törne meg idővel, vagy mért szeretnék a csapágyakba egy fél milligramm zsírral többet és akkor tovább jó lenne, hiszen úgy kell nézni, hogy a gyár sok autót gyárt. 100Ft plusz kiadás aki autót vesz nevetséges, filléres tétel, de a gyárnak nagy számú sorozat esetén milliós tétel. Az autógyárak pedig a profitmaximalizálás érdekében szeretnek spórolni.

Ha 100Ft-on képesek spórolni, akkor gondolod több ezer forint benzint ajándékba odaadnak? Azt kinek a fizetéséből vonnák el? Egy fél tank benzin kb 10.000Ft. 10.000db eladott autónál már 100 milliós extra kiadás. Miből fizetnék az év végi prémiumokat? :)

2020. máj. 28. 18:47
 4/11 A kérdező kommentje:
Igaz, ebbe nem gondoltam bele. Aki kedvesen válaszolt, annak külön köszönet. :)
2020. máj. 28. 18:54
 5/11 anonim ***** válasza:
26%
Hát gondolják, akinek van pénze új kocsira, van benzinre is :)
2020. máj. 28. 18:56
 6/11 qkker1 ***** válasza:
76%
Tűzvédelmi oka van!
2020. máj. 28. 19:13
 7/11 anonim ***** válasza:
70%
Na a sok okoskodás után: a szállítás miatt van bennük minimális üzemanyag. Illetve tényleg, ha egy gyár kitol mondjuk 500 autót és mindbe tol 50 liter üzemanyagot, akkor az már szabad szemmel is jól látható összeg. Egyébként kereskedőtől függ, bár nem veszek minden nap új autót, biztos vagyok benne, hogy vannak olyan kereskedők, akik tankolnak valamennyit átadás előtt az autóba, hogy nehogy kellemetlenség történjen.
2020. máj. 28. 19:22
 8/11 anonim ***** válasza:
35%

"Ha 100Ft-on képesek spórolni, akkor gondolod több ezer forint benzint ajándékba odaadnak? Azt kinek a fizetéséből vonnák el? Egy fél tank benzin kb 10.000Ft. 10.000db eladott autónál már 100 milliós extra kiadás. Miből fizetnék az év végi prémiumokat? :)"

Ennek azért nincs relevanciája, mert a kereskedőnek kéne legalább a minimálisnál egy kicsit több üzemanyagot beleöntenie (10 literrel számolva nincs 4 ezer forintos költség).

És nekem ne verje senki magát 4 ezer forinton úgy, hogy egy hangos "Jó napot kívánok" köszönésre is helyből elengednek fél milliókat a listaárhoz képest.

2020. máj. 28. 19:28
 9/11 anonim ***** válasza:
25%
Fillérbszás level 1000.
2020. máj. 28. 23:08
 10/11 A kérdező kommentje:
Úgy gondoltam pontosítva, hogy csak abba az autóba tölteni többet, amit eladnak egyből mikor legurul a szalagról.
2020. máj. 29. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!