Milyen mutatósabb, de megbízható (első) autót ajánlanátok 1 millió Ft.–ig??
“ mi az amit szeret egy autó kinézetében, számára mi a jól kinéző stílus”
156-os/159-es Alfa, Fiat Grande Punto, E46-os BMW, egy régebbi Civic (coupe, vagy sedan változatban). Szubjektív, persze, de pl. szerintem ezek szép autók.
#10: ez egyébként teljesen igaz. Én próbáltam úgy megközelíteni a kérdést, hogy 1 milliónál nem nagyon van több pénze autóra, de gondolom, hogy azon kívül, hogy mutatós, megbízható, és olcsón fenntartható autót szeretne. Különben nem ennyiért venne autót. Persze jobb lett volna, ha a kérdező konkrétabban leírja, mit szeretne. Nem nagy a választék ennyiért, ha egyediséget is szeretne, és az észszerűség talajáról sem kíván elrugaszkodni.
Azt sem tudjuk, hogy hölgy vagy úr a kérdező. (Tényleg gratulálok, hogy nem tudtál még 3 mondatot odaírni az egyéb igényeidről.)
Mert különlegességnek ott van például a Lancia Ypsilon, 1 millióért már a szebbek közül lehet válogatni. De az női autó. Vagy ebben a kategóriában ott a Ford StreetKa, ami nyitott tetős, bár venni nem mernék olyat. Millió alatt van a hazai kínálat összes példánya, és vélhetően kezdi őket megenni a rozsda. Hasonló autó az Opel Tigra második generációja, szintén kabrió, talán jobb választás, mint a Ford.
Ha férfi a kérdező, akkor gondolom a sportosabb autókat tartja mutatósabbnak. De mutatós lehet egy terepjárósabb megjelenésű kombi is. Úgyhogy én további tanácsokkal megvárnám, hogy pontosítson egy kicsit a kérdező, hogy ki is ő, és milyen igényei vannak.
Na, közben meg is jött a válasz, csak írtam, és nem láttam, bocsánat. Pont kihagytam az előző válaszomból, hogy ha férfi, akkor szinte biztos, hogy az E46-os BMW-t már nézte. Engem a BMW azért nem érdekelne, mert nagyon lelakták már a presztízsét a szintén milliós autót kereső hülyegyerekek. Komolyan, olyan erős negatív előítélet, ami a BMW-khez kötődik, talán nincs is másik az autóiparban. Szomorú történet ez, és nem ma kezdődött, már a 90-es évek végén nyilatkozott erről a BMW elnöke, hogy ő jobban örülne, ha azok az autóik el sem kelnének inkább, amit olyan emberek vesznek meg, akiknek nem való. (Lásd: hazai E46 tulajdonosok kb 95%-a).
Az Alfa meg a Civic szintén hasonló, ha meglátok egy ilyet az úton, már duplán odafigyelek rá, hogy mit fog csinálni. A 159-es Alfáról egyébként már nem keringenek olyan rémhírek, mint a 156-osról. Ami szép autó, de nem vennék olyat, ha csak nem sajnálod rá a pénzt a megvétel után sem. Persze olyan autó nincs, amelyikre ne kellene költeni. Ilyen szempontból talán a Civic a legjobb. Ha sikerülne egy megkíméltet találni, ami nem hülyegyerek autó volt, akkor jó lehet.
A Grande Punto... hát... hasonló, mint az Alfa, hallottam már nagyon jót és nagyon rosszat is ezekről tulajdonosoktól. Én inkább kihagynám, pedig formára tényleg jók.
Ami még eszembe jutott, a Hyundai Coupé, bár megkíméltet abból is nehezen fogsz találni. Esetleg egy Honda Accord?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!