Üdv! Barátnőm azzal nyaggat hogy vigyem motoron (Malaguti xsm 50) de ugye nem tehetem legálisan.Azon gondolkodtam hogy mi jár azért ha megszegem az utas szállitás szabályát?
Nincs kőbe vésve, több alternatíva van, rendőr mérlegelhet.
Legenyhébb esetben szóbeli figyelmeztetést kapsz. Nekünk is ez volt, amikor őcsényi reptérről elmentünk fagyizni ketten egy robogóval, ráadásul rajtam bukósisak sem volt. Pont egy rendőrség mellett mentünk el a fagyizó fele (Murphy), és nyilván észrevett minket az egyik rendőr. Utánunk jött, de csak szóban figyelmeztetett, meg megkért minket, hogy a falu széléig toljuk és onnan csak földúton menjünk.
Egy másik eset, hogy mérlegelés után megbüntet, itt sincs fix összeg,
A Szabálysértési Törvény (2012. évi II. törvény) szerint „A helyszíni bírság összege ötezer forinttól ötvenezer forintig, hat hónapon belül újabb szabálysértés elkövetése esetén hetvenezer forintig terjedhet.” ← 99. § (2)
Ha sokadjára fognak így meg, vagy valami nagyon kirivót csinálsz, eltiltás is lehet az eljárás vége. 6 hónap, 1-2 év akár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!