Mennyi esély van rá, hogy a szervizben összetörik az autóm?
Sok keresgélés után sikerült vennem egy gyönyörű szép állapotú Skoda Superb-et. Még van rá nagyjából fél év garancia, addig márkaszervizbe kell hordanom, ha elégedett leszek velük akkor később is oda fogom.
Viszont rengeteg rémtörténetet hallani... mennyi esély van rá, hogy szerviz után elviszik próbakörre és összetörik?
Egy nagyon szép, jól felszerelt autó, nem egy fapados Fabia, így lehet kedvük lenne vele menni egy kört.
Mennyire jellemző, hogy márkaszervizből elhordják próbakörre az autókat és baleseteznek vele? Eddig főleg olcsó, zugszervizekről hallottam ilyeneket, hogy napokig az ügyfél autójával járkáltak, tulaj ismerőse meg küldte a fotót amikor látta a városban az autót.
Nektek mi a tapasztalat ilyen téren?
Az egyik történet amit hallottam egy E39-es 20 év körüli BMW-ről szólt amit össze is tört két szerelő srác.
Ha egy 20 éves autóval mászkálnak napokig akkor egy relatív új Skodával miért ne tennék meg?
Hát hogyne, minden autószerelő a más autóját használja, valamennyi egészségügyi dolgozó perverz és alig várják hogy az emberek levetkőzzenek, a fogorvosok szadista hajlamúak, élvezik ha fájdalmat okozhatnak és gázszerelők direkt ferdén csavarják be a csatlakozást, hogy szivárogjon a gáz!
Szörnyű világot élünk.
Ja és az öreg suszter bácsi, egész éjszaka a javításra hozott magassarkú női cipőkben járkél, hogy hamarabb elkopjanak, és legyen munkája. Bizony!
Mamám borogass. ;)
Én egy szóval se mondtam, hogy minden szerelő ilyen. Pont ez volt a kérdés, hogy ez mennyire jellemző. Mivel vannak ilyen történetek, így én sem unalmamban találtam ezt ki.
Ha azt mondjátok erre nagyon kicsi esély van, akkor köszönöm, nincs gond. Hivatalos márkaszervizbe viszem, ajánlást ugyan nem kaptam, mert nincs Skodás/Volkswagenes ismerősöm aki nem maszek szerelőhöz hordja a kocsiját.
Az egy másik kérdés, hogy mennyire akarná egy szerelő kipróbálni a “csak egy Skodát”. Én frissen végzett autószerelőként biztosan szívesen kipróbálnék egy ilyet, öreg szakiként valószínű már láttam volna komolyabb gépeket is.
Kérdező azt még megértem, hogy két fiatal szerelő srác elment egy E39-es BMW-vel randalírozni.
De egy Skoda superb-el ki akarna szerinted menni? :D
Biztosan van akinek nem érdekes, meg “csak egy Skoda”, de biztos van olyan is aki elvinné egy körre.
Ha E39-es BMW-m lenne akkor azt félteném, más meg azt mondaná, hogy csak egy lerúgott 20 éves ócskavas. Mindig van olyan akinek egy adott autó “nem ér semmit” másnak pedig az a tökéletes autó.
Ha csak egy körre viszik el azért, hogy megnézzék jó-e amit csináltak azzal semmi gond, csak az a kör ne tartson 3 napig és ne legyen 200 kilométer hosszú.
Lehet én vagyok túl bizalmatlan, de sajnos hallani ilyeneket.
Elég ritkán hallani ilyet, de utána meg kell csinálják - az hiszem a hivatalos szervizeknek kell hogy legyen biztosítása is az olyan esetekre, amikor a munkavállalójuk kárt okoz.
Egyébként sajnos történnek bosszantó dolgok, nekem amikor a vonóhorgot tették föl (jó nevű, nagy szervizben), telibagózva kaptam vissza az autót, hetekig tartott míg kiszellőzött belőle a cigarettaszag. Szóltam a munkafelvevő srácnak (ismerős ismerőse), sűrűn kérte az elnézést és a következő munkánál kaptam valami kedvezményt. Azt mondta, hogy nagyon el voltak havazva, és valami kisegítő csávó vitte el levizsgáztatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!