Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 5-ös és 7-es BMW között sok a...

5-ös és 7-es BMW között sok a különbség?

Figyelt kérdés
Eljött nálam is a kocsi csere ideje, F10-es vagy F01-es BMW-t vennék. Tulajok, szerintetek mi a különbség a kettő között? Én úgy látom, hogy motorválasztékban ahol az ötös felfelé véget ér, kb ott kezdődik a hetes alulról (vagy kicsit lejjebb a 30-assal). Felszereltségben egy átlagos ötös szinte ugyanaz mint egy alap hetes (3-4 zónás klíma, ülésfűtés/szellőztetés pl), méretben pedig pár centivel nagyobb a hetes, bár azt mondják rá, hogy a hetesnek már van egy bizonyos "hajós" érzete az ötössel ellentétben. Valaki ki tudná pontosabban fejteni, hogy mit értenek ezalatt a "hajós" kifejezés alatt? Ezt már hallottam S Mercedesre is, bár akkor sem pontosan értettem, hogy mit is takar, talán hogy olyan érzés vezetni mintha lebegne nem pedig kerekeken gurulna? Valakinek esetleg bővebb információ, hogy melyik lenne jobb?

2020. máj. 20. 18:31
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Az az A8-as vagyis a D4-es nekem is tetszik, sőt még a mostani is. Nekem eddig is BMW-im voltak, bár lehet annyira furcsa nem lenne "átszokni" Audi-ba.
2020. máj. 24. 21:03
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a D4-es A8 az az a generáció ami messze jobb volt az F01-es 7esnél, de még az S-osztályt is verte(jó ami 2014-ben jött S-osztály már talán nem). Nagyon kényelmes, igaz csak anyós ülésben ültem benne de nagyon csendes és kényelmes. Számomra az F01-es nagy csalódás, de nem olyan rossz mint az elődje. Én bármikor a D4-et választanám az F01 és a W221 helyett, úgy hogy inkább a két utóbbi márka felé húz a szívem.
2020. máj. 24. 21:37
 13/16 A kérdező kommentje:

Lehet nekem is jobb lenne, ha vásárlás előtt mondjuk egy-két hétre bérelni egyik majd másik típust, mert nekem nehéz a választás :DDD

most hogy nézem a D4-eseket, megtetszenek :)

2020. máj. 24. 21:40
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
sokba fog fájni a kéthetes bérlés..elég egy nap is.
2020. máj. 25. 11:50
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén szólva a világon mindenre is elég egy 3-mas BMW. Akinek kicsit nagyobb kell valamiért (bár erre praktikus oka szerintem nem lehet), az 5-öst vesz. Ezek szinte mind céges autók, a magasabb szintű vezetők kapnak ilyet újonnan, tehát igazából csak presztízs oka van annak, hogy létezik a 3-mas mellett az 5-ös is.

A 7-es meg mindennek a teteje, az inkább sofőrös autó. Használtan sose mernék olyat venni, mivel jellemzően ezekbe az autókba kerülnek bele először a technológiai újítások, ezekkel pedig még nincs tapasztalat. Könnyebben elromlanak (használtan), kevesebb szerelő ért hozzá, drágább az alkatrész.

Ha racionális választ vársz, akkor én a 3-mast javasolnám.

2020. máj. 25. 13:02
 16/16 A kérdező kommentje:
3-ason is gondolkodtam
2020. máj. 25. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!