Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 5-ös és 7-es BMW között sok a...

5-ös és 7-es BMW között sok a különbség?

Figyelt kérdés
Eljött nálam is a kocsi csere ideje, F10-es vagy F01-es BMW-t vennék. Tulajok, szerintetek mi a különbség a kettő között? Én úgy látom, hogy motorválasztékban ahol az ötös felfelé véget ér, kb ott kezdődik a hetes alulról (vagy kicsit lejjebb a 30-assal). Felszereltségben egy átlagos ötös szinte ugyanaz mint egy alap hetes (3-4 zónás klíma, ülésfűtés/szellőztetés pl), méretben pedig pár centivel nagyobb a hetes, bár azt mondják rá, hogy a hetesnek már van egy bizonyos "hajós" érzete az ötössel ellentétben. Valaki ki tudná pontosabban fejteni, hogy mit értenek ezalatt a "hajós" kifejezés alatt? Ezt már hallottam S Mercedesre is, bár akkor sem pontosan értettem, hogy mit is takar, talán hogy olyan érzés vezetni mintha lebegne nem pedig kerekeken gurulna? Valakinek esetleg bővebb információ, hogy melyik lenne jobb?

2020. máj. 20. 18:31
A kérdező szavazást indított:
5-ös jobb lenne
7-es jobb lenne
Szinte egyforma, amelyik jobban tetszik
13 szavazat
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
93%
Egy 7-es (vagy S-osztály) azért olyan mint egy hajó, mert tényleg olyan mintha csak lebegne az úton, vagy mint egy hajó a vizen. A légrugós futómüve kb. minden kátyút elnyel, cserébe nem fogsz vele úgy befordulni kanyarban mint egy 3-assal. Na az ötös pont ennek a kettőnek a keresztezése, nem olyan rázós és sportos a futómű mint egy 3-asban, de nem is olyan "hajós" mint egy 7-es. Szerintem az 5-ös sokkal ésszerűbb választás mint a 7-es, az már inkább egy sofőrös autó. Talán a 7-est feljebb lehetett extrázni valamivel, de szerintem nem észrevehető a különbség. Egyébként a két autó nagyon hasonlít egymásra, szóval igazából azt vedd amelyiket szebbnek/jobbnak találsz.
2020. máj. 20. 18:39
 2/16 A kérdező kommentje:
Igen, ez a generáció már kívül-belül szinte egyforma. Az f10-esnél még nem lehetett kérni anno légrugús felfüggesztéssel? Úgy tudom a mai ötöst már lehet.
2020. máj. 20. 18:42
 3/16 A kérdező kommentje:
Meg ugye a hetes két évvel idősebb konstrukció, bár ennyi idő alatt talán új dolgot nem vezettek be az ötösbe.
2020. máj. 20. 18:43
 4/16 crudy ***** válasza:
77%

Az a ket ev nem sok, gyakorlatilag egyszerre fejlesztettek.

Inkabb otos. Az otos inkabb egy hetkoznapi auto, nem mintha a hetessel nem lehetne barmit csinalni de szerintem indokolatlan. Az otos is bazinagy, befer az egesz csalad, egyedul se vagy benne maganyos. Nyilvan a hetes mellett se szol semmi ami kizarna de minek tobbet fizetni, ha nincs kulonosebb szukseg ra?

2020. máj. 20. 19:07
 5/16 anonim ***** válasza:
77%
Azonos motorral nem sok, 7-es nagyobb meg pár extra. Szerintem tök felesleges, 5-ös bőven elég, nekem is az van, 7 már zavaróan nagy lenne.
2020. máj. 20. 19:26
 6/16 A kérdező kommentje:
Meg talán 7-esbe nem érezni úgy a sebességet, aki szeret gyorsan menni könnyebben belecsúszhat a gyorshajtásba...
2020. máj. 20. 19:28
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Amíg nem ülsz egy ilyenben, kár is írkálni ilyeneket, hogy milyen a hajós érzés, úgysem lehet leírni. Amúgy nézz szét az Audi A8-asok között is, nemcsak szerintem jobb, mint ez a generációs 7es.
2020. máj. 20. 20:48
 8/16 A kérdező kommentje:
Tesztvezetésre lehet elmegyek majd, mielőtt megveszem.
2020. máj. 20. 20:54
 9/16 A kérdező kommentje:
Amúgy A8-as mennyivel jobb, mint a 7-es? Én alapból BMW-s vagyok, megszoktam a tipikus BMW környezetet, valamint nekem azért valamennyire fontos az elektronikai része is, hozzászoktam az iDrive-hoz. Bár ennek ellenére nekem is tetszenek az Audik, csak nem tudom mennyire lenne fura BMW után.
2020. máj. 24. 20:00
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Jó, én Audis vagyok, azért javaslom az A8-ast. Egyébként a 2010-2017-es A8-as az, amit nagyon sokan az egyik legergonómikusabb és legtökéletesebb belterű autónak gondolnak, jómagam is ezen a véleményen vagyok, szép, nagyon minőségi és rendkivül átgondolt az egész. Az új A8-ban már full érintőképernyő az egész, az más világ. További érv az A8 mellett a 3.0 TDI motor, ami itt már nagyon kiforrott, agyonüthetetlen, a 8 sebességes ZF váltó meg ugyanaz, mint a BMW-ben.
2020. máj. 24. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!