Miért megy fel a Simson fordulatszáma nagyon magasra?
Figyelt kérdés
Előzmények: 5-6 km után a motor rettenetesen magas fordulatszámra emelkedett amikor behúztam a kuplungot, ezért megálltam, és láttam, hogy a benzincsövön egy törés van, amiből szivárgott a benzin. Kicseréltem a csövet de a magas fordulatszám a kuplung behúzásakor megmaradt. Mi lehet a probléma? (Nagyon laikus sejtés, mert én csak használója vagyok, nem igazán értek hozzá, de nem lehet, hogy a karburátor levegőt kapott, amikor el volt szakadva a benzincső?) Köszönöm a válaszokat.2020. máj. 14. 17:27
1/5 anonim válasza:
Üresben, kuplung behúzása nélkül is magas a fordulatszám?
2/5 A kérdező kommentje:
Igen, úgy is magas! Viszont az alapjárat beállító az rendben van.
2020. máj. 14. 17:59
3/5 anonim válasza:
Valami akkor még sincs rendben vele, mert magas az alapjárati fordulatszám. De lehet hogy az tényleg jó fizikailag, csak nincs jól beállítva.
4/5 A kérdező kommentje:
Hideg motornál semmi probléma nincs a fordulatszámmal, 5-6 km után csinálja ezt, szóval nem hiszem, hogy az alapjárat nincs jól beállítva.
2020. máj. 14. 18:18
5/5 anonim válasza:
Szia s50-es a simson?
Ha igen ha nem valószínűleg a főtengely szimering (a gyújtás felől) a ludas, én pont most szenvedtem hasonló problémákkal csak nekem mérsékeltebb volt (gyújtótekercs,kondenzátor cseréje sem hozott megoldást) végül kicseréltem a főtengely szimeringet és láss csodát tökéletesen megy a motor már a maga 40 évéhez képest.
Egy szó mint száz a bemelegedés utáni problémák általánosságban vagy szimering vagy kondenzátor hibájának tudhatóak be.
Mindenesetre egy gyújtás oldali szimering csere nem olyan ördögtől való dolog.
(fontos megjegyezni azt, hogy nem vagyok szerelő, se jövendőmondó, hogy garantáltan ez a probléma, én csak az eddigi tapasztalataim alapján próbálok tanácsot adni).
Üdv:
Egy simsonos srác
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!