Milyen dugókulcs készletet vásároljak?
Otthoni szerelésre szeretnék venni dugókulcs készletet, de nem tudom hogy melyiket vegyem meg. Olcsóbb de nagy készletet, vagy minőségit de kisebb készletet.
Előnyök-hátrányok. Elég lesz e 1/4" készlet is?
Szerintem otthonra a legtöbb szereléshez elég a 1/4"-os. Persze, ha kerékagy anyákat vagy főtengelyszíjtárcsa csavarokat akarsz lazítani, akkor nem. Nagy előnye 1/4"-os dugóknak, hogy olyan helyekre is beférsz vele, ahová a 1/2-el nem.
A Yato egy középkategóriás márka, van belőle nagyon jó cuccom (torx fejek) és van nagyon gagyim (lambda kulcs).
Olcsóbb kategóriából esetleg a Lidl-ben időnként kapható készleteket tudom ajánlani. Egy 3/8-os készletet már legalább két éve használok napi szinten autójavításhoz, sokszor ütvecsavarozóval és bírja. Eddig két fejet törtem el belőle, de azok extrém berohadt csavarok voltak és átalakítóval 1/2"-os szárral erőltettem.
Egy hibája van, amit már mások is tapasztaltak, hogy a racsnis szár fedőlemezének az apró csavarjai hajlamosak fellazulni és kipotyogni belőle. Ezeknek érdemes használat előtt utánahúzni, esetleg egy csepp menetrögzítővel fixálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!