Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire tesz rosszat egy...

Mennyire tesz rosszat egy autónak, ha kigyorsításoknál kihúzatom párszor?

Figyelt kérdés
Nem állat módjára, 3500-5000 között szoktam helyzetfüggően és nem állandóan, csak pár másodpercig és utána felváltok a legnagyobb sebességi fokozatba. Benzines autóról van szó, 1.4-es, alacsony fordulaton néha kicsit gyengének érzem, ezért szoktam kihuzatni. Ez mennyire tesz rosszat? Illetve dízelnél ha 3000-4000-ig egyszer-egyszer (megintcsak nem allandoan) az mennyire káros?

#benzin #huzatas
2020. máj. 9. 02:16
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

"1.4-es, alacsony fordulaton néha kicsit gyengének érzem"

Azért, mert az is.

2020. máj. 9. 07:03
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Semennyire. Nem idióták tervezték a motort, ha káros lenne, akkor le lenne korlátozva 3000-re a fordulatszám.
2020. máj. 9. 07:25
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Néha bizony nem árt, ha kihúzatja az ember, persze "nem állat módjára". Én is ezt szoktam tenni, szintén kis teljesítményű, 1.4-es, 75 lovas kis kategóriáju, de meglehetősen nehéz autó tulajdonos. Ezeket tényleg pörgetni kell, hogy azért a megfelelő gyorsulást elérjük. De városban szigorúan 55/60-ig...
2020. máj. 9. 08:40
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Mar megint a Rover? Nem tesz neki rosszat csak legyen uzemmeleg.
2020. máj. 9. 09:16
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, tényleg nem "bántom" az autót, de én azt is hallottam sokszor, hogy alacsony fordulaton nagyobb kárt lehet tenni benne, mintha egyszer-egyszer kihuzatja az ember, természetesen csak akkor, ha üzemmeleg a motor.
2020. máj. 9. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!