Kisautóm zabálja az olajat, milyet tegyek bele?
Mielőtt látatlanba bárki nekem esik, imádom ezt a kocsit, költöttem már rá sokat és még fogok is, tehát mindenképpen elviszem szerelőhöz, de erre sajnos június-július előtt nincsen pénzem (vírus, munkaveszteség, új meló, kevesebb bér, több autózás, város...)
1.3, 90 ló, 2003-as, japán.
10W40-et szokott kapni, tény, hogy utoljára komoly minőségű olajat tavaly ősszel kapott akkor szűrő cserével, meg más apróságokkal együtt.
Sajnos utána nagyon lehúzott egy csövesbánat szerelő és amit lehetett azt elb.szta, vagy kilopta belőle.
Többek között a prémium minőségű olajat is levette, újra se töltötte valami sz.rral... Egy hónapig alig volt benne valami fekete f.s mire észrevettem, hogy valami nem oké. Azóta nem olyan a kicsikocsi mint előtte...
Most szeretnék valami jobb minőségű olajat tenni bele, amit kapok a kúton, hogy csóró kibírja ezt a két hónapot amíg elviszem szerelőhöz.
Milyet ajánlanátok?
Van abban valami amit az első mond.
De azért nem tennék bele valami végtelen sz/rt. Attól még, hogy fel kell újítani, nem biztos, hogy akarsz majd olajpumpát is cserélni mondjuk.
Rakj bele egy közepes minőségűt és töltögesd újra. Bár nem látom magam előtt, hogy ha most munkanélküliként nincs pénzed motorgenerálra, akkor egy hónap múlva hogyan lesz.
Olyat tegyél bele ami belevaló.
De ha sokat ment kevés olajjal, pláne városban akkor ott nem kis összeg lesz rendbe rakatni a motort..
Előttem 200e--t írtak, na az nagyon baráti összeg!
Általában 300e-től kezdődik.
(Amúgy meg ha imádod a kocsid akkor, hogy a fenébe nem nézted meg az olajszintet 1 hónapig?
Én kb. minden héten vagy nagyobb úton megnézem... kb 1,5 percet vesz el az életemből.)
Leirtam, hogy uj munka, tehat nem vagyok munkanelkuli... Csak ugy szazezerrel kevesebb a fizum mint eddig.
Egyebkent erre gyujtottem februar ota a penzem. De nyilvan vannak prioritasok.
Ketszaznal joval baratibb arat mondott a szerelo, ekkora gond meg nincs, az elejen vagyunk a “leepulesnek”. De ketszazat is megerne, nem erdekel mennyiert tudom eladni. Majd a testveremnek fogom adni ha mar meguntam.
Ugy lehet, hogy nem neztem meg, hogy nem felteteleztem, nem ertek hozza. Arra lettem figyelmes, hogy traktor hangja van a maskor kellemesen/halkan bugo kis motornak.
Mindegy, Castrolt kapott, tetszik neki. Koszi aki segitett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!