Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kinek van elsőbbsége?

Kinek van elsőbbsége?

Figyelt kérdés

Itt egy random útkereszteződés [link] ,19.1482062,3a,75y,209.31h,74.69t/data=!3m6!1e1!3m4!1syHxrMN4qjt__d_KoQmxToQ!2e0!7i13312!8i6656 (nem engedi rövidíteni a linket) , nincs főútvonal tábla, sok ilyen van az országban. Ha én itt pl dél felé (tehát a térképen lefelé) haladva előzök az útkereszteződésbe egy másik autót/biciklit és közben kifordul balról egy autó velem szembe, akkor ugye ő hibázott, hiába nem főútvonalon voltam? Neki volt elsőbbségadási kötelezettsége.

(az előzés már folyamatban volt amikor kifordult)

2020. máj. 2. 16:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem főútvonalon mész, kereszteződésben csak akkor előzhetsz, ha azt "útkereszteződés alárendelt útvonallal" tábla előzte meg. Ha ekkor kifordul valaki eléd, ő a hibás. Ha ilyen tábla nem volt, akkor mindketten hibásak vagytok. Te azért, mert útkereszteződésben előztél, ő azért, mert nem adta meg az elsőbbséget, ami az úttest mindkét felére vonatkozik.
2020. máj. 2. 16:26
 2/7 anonim ***** válasza:
67%

Az a hibás aki nem adja meg az elsőbbséget.

Neki van Elsőbbségadás kötelező tábla.

2020. máj. 2. 16:27
 3/7 A kérdező kommentje:
Igaz, hogy neki van táblája, és én a védett útvonalon haladok, de nekem nincs semmilyen táblám, mint ahogy a teljes linket ha bemásoljátok, látszódik is a példán.
2020. máj. 2. 16:37
 4/7 anonim ***** válasza:
48%
#16.37 Akkor osztott a felelősség.
2020. máj. 2. 17:02
 5/7 A kérdező kommentje:
Aha leesett, kösz emberek.
2020. máj. 2. 17:06
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
#4 Nem lesz osztott felelősség. A Bocskai úton haladónak a balról és jobbról érkező járműveknek is elsőbbséget kell adnia.
2020. máj. 2. 17:54
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Le lehet rövidíteni a linket. 3 pötty, majd "kép megosztása vagy beágyazása".

Egyébként ahogy írták osztott felelősség, neked tilos előzni itt, neki elsőbbséget kell adnia.

2020. máj. 2. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!