Benzinmotor és dízelmotor pártiak! Lenne pár kérdésem hozzátok, kíváncsi vagyok a véleményetekre (? )
Sziasztok.
A kérdésem egyszerű.
Személyi autóról van szó.
Dízel vagy benzin?
Benzinesek, miért esküdtök a benzines motorra?
Dízel fanok, miért a dizelre?
:)
Csupán csak tapasztalatokat szeretnék hallani, nem tényeket, hogy a dízel jobb hosszú távon, vagy hogy a benzinesbe olcsóbb az alkatrész stb...
Benzines vagy, vagy dízeles?
Miért?
A kicsi, benzines autókkal sokkal kevésbé van ilyen probléma:) Ne csináljunk úgy, mintha nem léteznének olcsó benzines autók.
A fővárosban pedig kapásból van carsharing és kiváló tömegközlekedési hálózat. Ennyire nehéz összefüggésekben gondolkozni, foglalkozni a kauzalitással és kicsit kollektivista hozzáállást magadra húzni? És ez nem csak neked szól, hanem sok más magyarázkodó embernek is.
"Most komolyan, az emberek 90%-a azért autózik, mert nem jobb alternatíva."
Hazugság!
A SUV eladások például uralják az új-autó eladásokat. Az unióban pedig átlagosan 1,7 ember ül egy kocsiban. Ezek a számok kicsit mást mutatnak, mint a család kényszerét a mobilitásra:)
Én dízelpárti vagyok, turbódízelem van, fogyasztás/teljesítmény arányba sokkal jobb mint a benzines (ennél a konkrét típusnál egy ugyan ilyen teljesitményű benzines 3 literrel enne többet)
Meg a dízel motorkaraktere is jobban tetszik, az hogy nyomatékos alacsony fordulaton is. És nekem a hangjával sincs bajom. Igaz az én kis 3 hengeres dízelemnek alapjáraton tényleg traktorhangja van, de megszokható, fordulaton meg egyáltalán nem zavaró. De egy V6-os dízelnek pl. szerintem kifejezetten szép hangja van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!