Benzinmotor és dízelmotor pártiak! Lenne pár kérdésem hozzátok, kíváncsi vagyok a véleményetekre (? )
Sziasztok.
A kérdésem egyszerű.
Személyi autóról van szó.
Dízel vagy benzin?
Benzinesek, miért esküdtök a benzines motorra?
Dízel fanok, miért a dizelre?
:)
Csupán csak tapasztalatokat szeretnék hallani, nem tényeket, hogy a dízel jobb hosszú távon, vagy hogy a benzinesbe olcsóbb az alkatrész stb...
Benzines vagy, vagy dízeles?
Miért?
Nagyon sok autó volt már a seggem alatt. A dieselnek is adtam nem egy, hanem két esélyt is. Sajnos mind a kettőre, majd nem a gatyám is rá ment. Nem kicsit volt költséges a szervizelésük. Ezeket nem városi használatra találták ki, én pedig többnyire városban használom az autót. Nem mondom, hogy országúti használatra nem lehet valakinek megfelelő. Nekem nem jött be... Részecske szűrő, adagoló, porlasztó csúcs, kettőstömegű, és sok egyéb finomság keserítette meg a mindennapokat.
Plusz egy autó ne kerregjen már nekem mint egy traktor...
Én maradok a benzines mellett, saját tapasztalatok és felhasználási mód alapján.
AZt azért megnézhetitek hogy csak a német dizelek kerregnek, semmelyik más nem.
Nekem Peugeot van de nagyon lágy a hangja, semmi trktor hang. Az meg hogy büdös lenne én még soha nem éreztem a dizelnél. Sőt mivel kamionnal is dolgozok annak sincs semmi szaga sem. Viszont nekem a benzin szag csipősebb inkább.
A dízel járművek a benzinesekhez képest sokkal jelentősebb részecskeszennyezést és nitrogén-dioxid szennyezést bocsátanak ki. Mindkettő súlyosan károsítja például szív és érrendszert, valamint légutakat.
Még az új modelleket is jócskán határérték felett eregetnek.
Több, mint 4 millióan halnak meg évente légszennyezés miatt. A feléért a közúti közlekedés a felelős. Ennek a közúti szennyezésnek a 90 százalékát dízeles járművek teszik ki.
A tényekkel az a probléma, hogy makacs dolgok. Leírtam, hogy milyen súlyos egészségkárosító hatása van. Kár ezt relativizálni. Milliók halálához járul hozzá a dízeles autózás.
Nem értem a nagyobb fogyasztású autók hogy jönnek ide. Nem errol beszéltünk. Egyébként nyilván SUV ellenes is vagyok. De ez nem releváns most. Egyik nem legitimálja a másikat.
Hazai civil szervezetek is végeztek mérést az utakon... Ugyanilyen elkeserítő eredményt hozott. Ez nem hit kérdése.
Nem tudok milyen jelzővel illessem azt az embert, aki szerint nincs szerfelett káros hatással a játszótéren, iskolaudvaron játszó gyerekekre a magasfokú pm szennyezés.
Akkor járjon mindenki lovaskocsival... Most komolyan, az emberek 90%-a azért autózik, mert nem jobb alternatíva.
Es ameddig egy kis dízelt tankol a legolcsóbban addig választják azt, nem azért mert gonosz vigyorral az arcán mondja, hogy msot jól odafüstölök mindenkinek, hanem mert szüksége van a munkábajáráshoz, bevásárláshoz akármihez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!