Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes autót venni ebbe a...

Érdemes autót venni ebbe a helyzetbe (lent a helyzet) vagy Türtötsem ezt a vágyam?

Figyelt kérdés

Szóval dolgozom barátnőmmel közössen lakok 21 évesen Albérletbe és első Kocsi vásárláson gondolkodok.

Valami 20 éves benzinesen gondolkom

400 ezer forintom van és 300 ért akarok venni . A típus hogy mitt most nem lényeg.

Csak adig használnám míg nem gyűjtők pénzt és építm az életem (ház stb)

Ígazabol Nagyon akarom edig kocsi nélkül is tul éltem és van magamba kétely hogy mi van ha megszivom vele.

2020. ápr. 24. 19:29
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
93%
300eFt-os kocsival megszívni? Ugyan már, az lehetetlen...
2020. ápr. 24. 19:33
 2/17 anonim ***** válasza:
94%
Én nem vennék a helyedben. Ha kirúgnak a munkahelyedről, abból a 400 ezer forintból még 2-3 hónapig nem halsz éhen.
2020. ápr. 24. 19:34
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki éhen akar halni. Vedd meg. Csak hitelt ne vegyél fel rá.
2020. ápr. 24. 19:42
 4/17 anonim ***** válasza:
88%
10 - 15 eves autók is kockázatosak . Nincs ebben a kategóriaban sem auto neked sem tartalekod plusz még ennyi amit elversz ra stb . Hagyd ki várj vele .
2020. ápr. 24. 20:18
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Türtötsem, ez mi?
2020. ápr. 24. 20:36
 6/17 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem ki lehet fogni ennyiért is viszonylag jó kocsit. Én azt csinálnám, hogyha rövid távra kéne, hogy vennék nagyon olcsón egy kocsit, ami gurul. Az 1-2 évig kihúzná. Ladák vannak 60 ezerért is, ha ennyi pénzem lenne, akkor nem is lenne nagyobb elvárásom, mint hogy működjön. De 200-300-ért lehet Swiftet is venni, az meg sokáig elmegy, jó kocsi. Viszont én úgy vagyok, hogy inkább félrerakok pénzt, amihez nem nyúlok, és azon felül költök csak. Azt neked kell eldöntened, hogy van-e olyan fontos a kocsi, hogy kockáztasd miatta a viszonylagos anyagi biztonságot.
2020. ápr. 24. 21:08
 7/17 Beviz Elek ***** válasza:
100%

Nem érdemes hiszen egy olyan költséget vennél a nyakadba ami eddig nem volt.

Telj adó, műszakiztatás, biztosítás és egy métert nem tettél meg vele.

Bármilyen olcsó, megbízható, azért tankolni nem árt bele, olaj+szűrőcserék, vásárlás után illik vezérműszíjat cserélni, ha kopottak a gumik az sem 5 ft, aztán persze mi van ha elromlik valami? Magadnak sokkal olcsóbban fenntartható egy autó, de mindennel szerelőhöz járni sok.

Egy laptop, telefon egyszeri kiadás, de az autó minden hónapban viszi a pénzt, az a pénz pedig jó lenne a leendő ház önerőjébe. Ha már azt összeszedted, akkor belefér egy kis autókázás is.

Esetleg megpróbálhatod, meglátod mivel jár, maximum eladod és buktál egy kicsit.

2020. ápr. 24. 21:51
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

A maradék 100-ból éppen csak átíratod, befizeted a biztosítást és megtankolod. Vásárlás után illik leszervizelni a kocsit (olaj, szűrők cseréje, vezérlést is kellene, mert ki tudja mikor cserélték előtted). Ezen kívül egy 20 éves autón bizotsan kell mást is csinálni, ha hibátlan lenne, valószínűleg nem adnák el.

Vételáron felül inkább 200-al kellene kalkulálni, minimum egy nagyon egyszerű, szívóbenzines autó esetén is.

Ennyiből egy szebb álapotú, már kilakatolt F astrát, Skoda Feliciát tudsz venni kb, ennél bonyolultabb autóban nem mernék gondolkodni. Havi szinten mennyi pénzed lenne a fenntartására az üzemanyag árán felül?

2020. ápr. 24. 22:17
 9/17 anonim ***** válasza:

Én vennék, nagyban megkönnyíti a mindennapi életet, de csak ha van rá kp.

Hitelre nem vennék.

2020. ápr. 24. 22:31
 10/17 anonim ***** válasza:
Ilyen helyzetben csak akkor vennék autót, ha nagyon szar a tömegközlekedés és/vagy nincs normális élelmiszerbolt a közelben. Így sok időt és fáradságot megspórolna nekem és tudnék plusz munkát vállalni vagy tanulni, több időt eltölteni a szeretteimmel, hobbimmal stb.
2020. ápr. 24. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!