Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » OBD hibát lehetséges menet...

Wlc kérdése:

OBD hibát lehetséges menet közben törölni?

Figyelt kérdés
(Mármint, ha megy az autó és beveri a "sajnos szokásos" hibát, akkor ha csatlakoztatva van a hibakód olvasó-törlő lehetséges-e kitörölni anélkül, hogy valamilyen kár keletkezne az autóba? ) Van valami problémája nem sikerült feltérképezni, valami elektromos probléma, ami azt produkálja nekem, hogy 3000 körüli fordulatnál beveri a hibát ha leveszem gyújtásról újra indítom eltűnik és megint tiltás nélkül megy. Stb. és ezt gondolom ezt a leállítást kihagyni egy esetleges menet közbeni törléssel.
2020. ápr. 23. 09:42
 1/7 anonim ***** válasza:
Attól még a hiba megmarad. Azt kéne inkább megszüntetni.
2020. ápr. 23. 09:44
 2/7 anonim ***** válasza:

Lehet, de nem akarnék veled az úton találkozni, amikor autópálya tempónál mondjuk te bíbelődsz a kiolvasással és törléssel menet közben.

Vidd el egy normális szerelőhöz

2020. ápr. 23. 09:50
 3/7 anonim ***** válasza:
Tehát az a terv, hogy ahányszor 3000 fölé megy a fordulat, előkapod a mobilod, elindítod az OBD olvasó alkalmazást és kitörlöd a hibakódot? Teszed mindezt menet közben?
2020. ápr. 23. 09:50
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Lehet törölni persze ha épp nincs jelen aktuálisan a hiba. Mert különben rögtön visszaírja.

Valamelyik szenzortól tűrésen kívüli jelet érzékel, ezért rakja magát részüzemmódba az autó és nem enegdi a 3000 fölötti fordulatszámot. Ha újraindítod, gyújtáson a teszten átmegy, mert nincs folyamatosan jelen a hiba. Ezért csak a tárolóba kerül. De amikor újra tűrésen kívül jel érkezik, akkor megint vészüzemmódba áll. Stb.

A megoldás nem az, hogy menet közben törölgeted, hanem a kód alapján az okot kellene megkeresni és megszüntetni.

2020. ápr. 23. 10:10
 5/7 A kérdező kommentje:
4. válaszadónak köszönöm az érdemi választ (A többieknek is, az aggódásukat-tőrődésüket) Azt hiszem "világbajnok" a szerelőm, csak idő ami soha sincs...és azt hiszem egy autó restaurátor törődik és költ többet nálam még autóra :) kb. 1,5 milliót költöttem a kb 500ezres autóra..Miért? Mert szeretem-mert szeretem..:) Amit tudunk mindig megjavítunk ez valami kábelkötegben lévő vagy kontakt-vagy szakadás lehet nem volt annyi idő rá még hogy kimérjük, csak ha letudnám tenni az autót hosszabb időre, de sajnos minden nap megyek az életem során már több mint 2 millió km (nem ezzel az autóval :) ebben 350ezer van :)és nem hencegés csak visszajelzés arra, hogy nagyjából képpen vagyok egy útonlévőség kapcsán meg önmagammal mit tehetek mikor kérdések terén)
2020. ápr. 23. 10:21
 6/7 anonim ***** válasza:
Értelek. Elég ha csak az egyik csatlakozónál van egy kis oxidáció, megnő az ellenállás és az is képes ilyenre. Sajnos ezt időigényes módon végig kell nézni. Milyen autó amúgy?
2020. ápr. 23. 10:38
 7/7 anonim ***** válasza:
56%
Nem, a legtöbb autónál csak leállított motornál lehet törölni a hibát.
2020. ápr. 23. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!