Wlc kérdése:
OBD hibát lehetséges menet közben törölni?
Figyelt kérdés
(Mármint, ha megy az autó és beveri a "sajnos szokásos" hibát, akkor ha csatlakoztatva van a hibakód olvasó-törlő lehetséges-e kitörölni anélkül, hogy valamilyen kár keletkezne az autóba? ) Van valami problémája nem sikerült feltérképezni, valami elektromos probléma, ami azt produkálja nekem, hogy 3000 körüli fordulatnál beveri a hibát ha leveszem gyújtásról újra indítom eltűnik és megint tiltás nélkül megy. Stb. és ezt gondolom ezt a leállítást kihagyni egy esetleges menet közbeni törléssel.2020. ápr. 23. 09:42
1/7 anonim válasza:
Attól még a hiba megmarad. Azt kéne inkább megszüntetni.
2/7 anonim válasza:
Lehet, de nem akarnék veled az úton találkozni, amikor autópálya tempónál mondjuk te bíbelődsz a kiolvasással és törléssel menet közben.
Vidd el egy normális szerelőhöz
3/7 anonim válasza:
Tehát az a terv, hogy ahányszor 3000 fölé megy a fordulat, előkapod a mobilod, elindítod az OBD olvasó alkalmazást és kitörlöd a hibakódot? Teszed mindezt menet közben?
4/7 anonim válasza:
Lehet törölni persze ha épp nincs jelen aktuálisan a hiba. Mert különben rögtön visszaírja.
Valamelyik szenzortól tűrésen kívüli jelet érzékel, ezért rakja magát részüzemmódba az autó és nem enegdi a 3000 fölötti fordulatszámot. Ha újraindítod, gyújtáson a teszten átmegy, mert nincs folyamatosan jelen a hiba. Ezért csak a tárolóba kerül. De amikor újra tűrésen kívül jel érkezik, akkor megint vészüzemmódba áll. Stb.
A megoldás nem az, hogy menet közben törölgeted, hanem a kód alapján az okot kellene megkeresni és megszüntetni.
5/7 A kérdező kommentje:
4. válaszadónak köszönöm az érdemi választ (A többieknek is, az aggódásukat-tőrődésüket) Azt hiszem "világbajnok" a szerelőm, csak idő ami soha sincs...és azt hiszem egy autó restaurátor törődik és költ többet nálam még autóra :) kb. 1,5 milliót költöttem a kb 500ezres autóra..Miért? Mert szeretem-mert szeretem..:) Amit tudunk mindig megjavítunk ez valami kábelkötegben lévő vagy kontakt-vagy szakadás lehet nem volt annyi idő rá még hogy kimérjük, csak ha letudnám tenni az autót hosszabb időre, de sajnos minden nap megyek az életem során már több mint 2 millió km (nem ezzel az autóval :) ebben 350ezer van :)és nem hencegés csak visszajelzés arra, hogy nagyjából képpen vagyok egy útonlévőség kapcsán meg önmagammal mit tehetek mikor kérdések terén)
2020. ápr. 23. 10:21
6/7 anonim válasza:
Értelek. Elég ha csak az egyik csatlakozónál van egy kis oxidáció, megnő az ellenállás és az is képes ilyenre. Sajnos ezt időigényes módon végig kell nézni. Milyen autó amúgy?
7/7 anonim válasza:
Nem, a legtöbb autónál csak leállított motornál lehet törölni a hibát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!