Járt már valaki hasonló cipőben? Opel
Figyelt kérdés
Van egy Opel Astra J 1,4 turbó benzines autóm. A megvétel után ( februárban ) kivillant a hibakód jelző lámpa. Első utam a márkaszervízbe bezetett ahol a diagnosztika azt dobta ki hogy 1. Labdaszonda vmi a fűtéssel. Ki lett cserélve a szonda.. 150 km 4-5 indítás a hiba visszatért. Vissza az autószerelőhöz. A labda szonda kábel 3× szor hosszabb volt a szükségesnél. 8 ohm volt a vezeték ellenállása, az autószerelő elvágta így 4 ohm ra csökkent az ellenállás. 200 km 6-7indítás...lámpa megint világit. Mindig indításkor villan ki !! De az autó ugyanúgy indul mint máskor. Az autószerelőm javaslatára felkerestem egy autóelektronikával foglalkozó szakembert. Helyi szinten elismert szakemberről van szó. Ő kicserélte a hátsó lambdaszondát hiába az elsőt jelezte a diagnosztika során a computer a hátsó nem működött. 150 km. 5-6 indítás a hiba újra előjött. A szervízkönyv alapján ez a hiba 2 évvel , kb 30.000 km el ezelőtt előjött. Most van benne a 4.1.lamdaszonda, ja és még annyit hogy otthon kivettük az autó akkumlátorát, majd visszatettük és ugyan úgy eltűnt a hibakód mintha szakember ütötte volna ki. Van bármiféle ötlete merre indulhatnék el??2020. ápr. 20. 16:06
1/6 anonim válasza:
Megnőtt a fogyasztás? Vagy gyengébben ment az autó?
Mert ha nem akkor totál felesleges volt lambda-szondára költeni
2/6 A kérdező kommentje:
Amikor hozzámkerült már fenn állt a hiba. Az autónak változatlanul 7.3-7.8 as a fogyasztása ami normálisnak mondható. A teljesítményével sem lehet gond mert jól megy.
2020. ápr. 20. 17:13
3/6 anonim válasza:
"kivettük az autó akkumlátorát, majd visszatettük és ugyan úgy eltűnt a hibakód mintha szakember ütötte volna ki."
Az, hogy nem világít a műszeregységen a hibalámpa, nem azt jelenti, hogy nincs eltárolt hibakód, hanem csak annyi, hogy aktuálisan nincs jelen. Gyári diagnosztikával ha megnézed, szinte biztos vagyok benne, hogy ott lesz az eltárolt hibakód.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat ! Igen tudom, pont ez a furcsa hogy napokig elő sem jön. Mindig indításkor villan ki.
2020. ápr. 20. 19:36
5/6 anonim válasza:
Jól indul? Mindig beindul elsőre?
6/6 A kérdező kommentje:
Igen,jól. Mindig ugyan úgy
2020. ápr. 20. 19:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!