Nissan Almera vagy Peugeot 406?
Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm nem tud dönteni és gondoltam itt kérek segítséget, hogy ki melyiket választaná. Az Almera 13,14 éves lenne, a Peugeot tán 1 évvel idősebb. Mind a két autó 4 ajtós lenne és benzinesek. Nekem személy szerint inkább az Almerahoz húz közelebb a szívem, de kíváncsi vagyok mások véleményére.2020. ápr. 14. 18:00
1/14 anonim válasza:
Mindenképp az Almera. Kinézetre szerintem a 406 jobb, de az Alméra egy nagyon jó megbízható autó, ha el akarsz jutni A-ból B-be. Szerintem a választék is nagyobb belőle, tehát könnyebb szépet találni.
2/14 anonim válasza:
Hozzátéve, hogy a 406-os jóval megbízhatóbb, jobban sikerült konstrukció, mint az utóda, a 407-es. S itt visszakeresve a típusra adott válaszokat, elég jókat írtak róla. Persze a japán mégiscsak japán, csak a "dolgok" tisztázása végett.
3/14 D. Brasco válasza:
Mondjuk ebben az esetben nem lesz nehez a valasztas.......nyilvan az almera kéne
4/14 anonim válasza:
Amelyik jobb állapotban van. Amúgy ha van rá lehetőség én is az almerát erőltetném, de ha pezsóból találtok jobb állapotút akkor azt.
5/14 anonim válasza:
Én most az egyszer a Peugeot választanám, ebből a fajtából rengeteg taxi van itt Dél-.Görögországban, és beszélgettem egy pár emberrel erről, 800.000 km se ritka bennük ha jól karban vannak tartva.
6/14 anonim válasza:
3 éve vettük meg a 2006-ban forgalomba állított (2005 végi gyártású) 1.5 benzin sedan Nissan Almeránkat. Azóta kb. 35 ezer kilométert mentünk vele. Nagyrészt városban használjuk, azonban vidéken is sokat jár és autópályákon is néha.
Egyelőre ha jól emlékszem csak olajcsere volt, fékbetéteket cseréltünk benne.
Valamint a kézifék szokott beragadni néha, és egy időben hibája volt, hogy néha a fényszórók nem érintkeztek rendesen.
Ezen kívül a 3 év alatt hála az égnek, lekopogom, semmi baja nem volt.
Szerintem a sedan megjelenésre sem egy szégyellni való kocsi. Nyilván nem egy tekintélytparancsoló sportautó, de nem gáz vele megjelenni sehol.
A csapott hátuljú változata nekem személy szerint egyáltalán nem tetszik.
8/14 anonim válasza:
Peugeot. Kényelmesebb és nagyon megbízható. elektronikával lehetnek problémák, de csak kötelezők cseréjével sokáig megleszel vele. Nissan szeret rohadni, akkoriban a japán kocsik nem éppen a megfelelő alváz és üregvédelméről volt híres. De ezt leszámítva, az sem rossz választás. De én a 406-t választanám. Kinézet miatt is, meg hát kényelmesebb, mint írtam.
9/14 anonim válasza:
Peugeot 406-om van. Kisebb, néhány ezer forintból javítható elektronikai hibákon kívül az égvilágon semmi gond vele még 20 évesen sem. Eszembe nem jutna Almerára cserélni. Se kényelemben, se stílusban a nyomába se érhet. Az Almera egy unalmas kockaautó tényleg csak arra, hogy elvigyen a célodhoz. El kéne már felejteni ezt a hülyeséget, hogy a francia VS japán autó közül csak a japán javára lehet dönteni.
10/14 anonim válasza:
Elárulom, hogy az általad kockának nevezett (bizonyára az első generációsra gondolsz) Almera-nak kisebb a légellenállása, mint a 406-osnak. A második generációsnak méginkább. S mindkettő gömbölyűbb forma. A 406-os meg egy több mint 30 éves forma, dizájn, lényegében a 405-os egy laposabb változata, átszabott fenyszoroval, de továbbra is meredek üveg felületekkel. S a 405-os már a bemutatásakor sem volt semmi extra, 84-ben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!