Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy/hol tudnék megtanulni...

Hogy/hol tudnék megtanulni MINDENT az autókról?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Bevallom őszintén, hogy a tudásom közel sem a legtöbb az autókhoz. Két éve van jogsim, az alap dolgokat úgy ahogy tudom. Viszont mindig is tiszteltem azokat, akik kenik-vágják a kocsik tulajdonságait, az alapoktól, a legösszetettebb dolgokig és maguknak rakják össze és a többi. Eddig nem volt időm alaposan beleásni magam ebbe a temába, de most, hogy több időm akad, nagyon szeretnék belekezdeni, hogy ne csak a lovakat tudjam, meg a fogyasztást stb stb..

Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek mi lenne az út, amin el lehet indulni? Esetleg valami online oldal vagy bármi segítséget megköszönnék... vagy ha valaki csak beszélgetne velem erről..

Én az autókereskedőkön nőttem fel, de olyan cinknek érzem, hogy 20 éves fejjel ma nézem, es nem sok mindent értek, hogy mi mihez jön! Ha valakinek ez bántja a pofáját, megmondom őszintén, hogy hidegen hagy a véleménye. Nem mindenki születik villáskulccsal a seggében!

Köszönöm mindenkinek:)

2020. ápr. 14. 15:17
 1/5 anonim ***** válasza:

Adhat bárki tippet, de pl. azt honnan tudjuk, hogy téged az autó melyik része érdekel?

A motorok, az erőátvitel, a futómű esetleg a kasztni.

Vagy ha a szakmához kötjük, akkor a mechanikai elemek vagy a villamosság fontosabb számodra?

Nagyon sok olyan profi van. aki csak egy(!) részegységgel foglalkozik -pl. a váltóval- de így is kevés egy élet arra hogy mindent tudjon róla.

Szóval, ezt csak Te tudod eldönteni.

Válassz, aztán mélyülj el benne.

2020. ápr. 14. 16:00
 2/5 anonim ***** válasza:

Olyan nincs hogy mindent megtudj tanulni, szinte senki sincs aki ezt tudja.

Esetleg ha nagy gyakorlata van valakinek akkor sok autót ismer , de mindet nem.

De ha nagyon tanulni akarsz akkor menj el autó szerelő tanulónak és ott tanulhatsz.

Persze tanulni kell az elméletet is , de a gyakorlati munka az sokat számít.

De az hogy valaki sokat tud dumálni ( kenik-fenik) az autókról az még nem azt jelenti hogy nagyon ért is hozzá.

2020. ápr. 14. 16:40
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én anno friss jogsival vettem egy 20 éves agyonrohadt civicet, mindent megtanultam az autókról, annyi mindent cseréltem rajta. Az is igaz, hogy már alapból is átlagon felüli volt a műszaki érzékem.
2020. ápr. 14. 16:51
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha MINDENT tudnál az autókról, akkor tökéletes lennél.

Erre az esetre van egy idézetem:

"Ne félj a tökéletességtől, sosem éred el"

Salvador Dali. ;)

2020. ápr. 14. 16:58
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Azt tudom javasolni, hogy olvass sokat, az interneten nagyon sok jó cikk van. Ettől ugyan nem leszel képzett autószerelő, de ha szóba kerül, fogod tudni hogy pl. milyen elemekből áll a befecskendező rendszer, és milyen típusai vannak. Vagy ha pl. a váltó működésére vagy kíváncsi, nagyon jó, animációkkal támogatott magyarázatokat lehet találni a youtube -on. Könnyen meg lehet érteni hogy pl. mi a különbség a bolygóműves, és a dupla kuplungos automata között, vagy miben különleges a Toyota hibridjeinek fokozatmentes automatája. Sok sikert!
2020. ápr. 15. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!