Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mik ezek a csíkok az ablaktörl...

Mik ezek a csíkok az ablaktörlő mentén?

Figyelt kérdés
Mostanában vettem észre, főleg amióta letöröltem az ablaktisztítóval azóta látszanak olyan csíkok az ablaktörlő mentém ahogy törölni szokott, olyan halványan látszik fehéresen. Lemostam az ablaktörlő folyadékkal is de semmi változás. Mit lehet tenni hogy ne látszódjon?
2020. ápr. 14. 08:45
 1/9 anonim ***** válasza:
Kopott az ablaktörlő gumija. Cserélni kell. Egy új nem húz csíkot. Ha eleve csíkos a szélvédőd, aminek kevés az esélye, akkor nyilván ez sem segít.
2020. ápr. 14. 08:53
 2/9 anonim ***** válasza:

Össze van karcolva a szélvédőd. Mire gondoltál?

Ha nagyon zavaró, ki lehet cserélni.

2020. ápr. 14. 08:57
 3/9 anonim ***** válasza:

Szerintem a kérdező az üvegre gondol, hogy csíkok látszanak benne nem az ablaktörlő nyomára, hogy csíkozva töröl.

Nekem gyárilag hővédő bevonattal van ellátva a szélvédőm. Bizonyos szögből látszik a lilás bevonat rajta. És nálam is látszik, hogy meddig szokott érni az ablaktörlő. Nem zavaró, de bizonyos fényviszonyok között bizonyos szögből tökéletesen lemosott üvegnél is látszik.

Én arra gondolok, hogy 15 év és bő 300.000km alatt kicsit megkoptatták ezt a réteget a lapátok és ezért látszik hogy meddig érnek a lapátok törlés közben.

Mivel a gyári szenzoros, bevonatos szélvédő kedvezményesen önmagában 155.000Ft és az autóm már 1 milliót se ér, csak akkor cseréltetem a szélvédőt ha nagyon indokolt, pl kavicsot kap. Addig marad ez, nem zavar különösebben.

2020. ápr. 14. 09:53
 4/9 A kérdező kommentje:
Biztos nem az ablaktörlő mert ősszel cseréltem ahogy megvettem az autót, csak nekem mostanában tűnhetett fel az ablaktörlőnek a nyoma ahogy húz. Azért is kérdeztem ezt hogy nem e azért látszik jobban mert most alaposan letisztítottam a szélvédőt alkoholos ablaktisztítóval. Igen és nekem is gyári esőszenzoros a szélvédőm, és nem olyan karcnak tűnik ami feltűnő és zavaros lenne csak bizonyos szögből látszik. A hátsó ablakomnál is látni lehet egy kicsit, de ott nem annyira. Akkor betudhatom ezzel hogy a korral jár? Mert igazából nem karcnak tűnik, én arra gondolok ahogy az ablaktörlők évek alatt koptatták az üveget. Az én autóm 17 éves.
2020. ápr. 14. 12:07
 5/9 anonim ***** válasza:
40%
Ősszel cserélted, most meg tavasz van... Fél éves ablaktörlőlapát (ha nem prémium minőség), akkor már igencsak öreg.
2020. ápr. 14. 15:49
 6/9 A kérdező kommentje:
Semmi baja a lapátoknak megnéztem. Miért kéne cserélni?
2020. ápr. 14. 16:10
 7/9 A kérdező kommentje:
Bosch Aerotwin. 10E Ft volt a kettő, szerintem elég prémium...
2020. ápr. 14. 16:11
 8/9 anonim ***** válasza:
Ugyan ez van nekem is. 2-3 évet(!) is simán kibír. Pedig elég sokat használom. Munkám miatt muszáj esőben, hóviharban is mennem. Nyáron a bogárszezonban az autópályán is 5 percenként törölnöm kell, hogy kilássak. Teljesen jó minőségű lapátot vettél.
2020. ápr. 14. 16:20
 9/9 A kérdező kommentje:
Én is szintén így vagyok ezzel. Autópályán a rohadt bogarak miatt többször törlöm a szélvédőt. Csak nem tudom miért látszik az ablaktörlő nyom a szélvédőn pedig jól van beállítva. Otthon most mostam először kézzel az autót, eddig elvittem autómosóba. Most azért látszik az ablaktörlő nyoma mert nem jól tisztítottam le a szélvédőt?
2020. ápr. 14. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!