Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes lehet vásárolni ilyen...

Érdemes lehet vásárolni ilyen gumit Vredestein Quatrac 5 4 évszakos?

Figyelt kérdés
Vegyesen használom az autót városban is meg kinti utakon is évente szerintem nagyon max a 10000km mondjuk városban csak akkor használok kocsit itthon has nagyon muszáj viszont ha vidékre kell menni akkor ugye van benne külső út is meg városi út is vegyesen.Szóval van téli meg nyári garnitúrám is és nemsoká cserések lesznek de így nem kéne cserélgetni a gumikat meg valamennyivel kevesebb pénzbe is kerülne.Csak azért hezitálok a biztonság véget hogy ha véletlenül télen hó vagy jég van vagy jó időben esik az eső vagy akár télen hűvösebb idő,tapadás,kopás ilyesmi.

2020. ápr. 14. 04:15
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Akkor teljesen jó a 4 évszakos.

Annak semmi értelme, hogy megveszed 80-100 ezerért a téli szettet, aztán félévenként a cserélgetésre elszórsz egy zsák pénzt, majd 5 év múlva dobhatod ki a 90%-os gumikat.

És már csak azért is jobb, mert teljesen kiszámíthatatlan az időjárás. Pár hete volt itt, hogy egyik héten még 20 fok volt, majd a következő héten 20 centi hó esett. Aki már felrakta a nyári gumit, ott vakarózott, hogy most rakassa vissza a télit vagy mi legyen.

2020. ápr. 14. 12:25
 12/23 anonim ***** válasza:
#5 olyanról biztos nem hallottál még, hogy valaki saját magának cseréli a kereket. Legalább 20 perc egy kulcsal. Így is lehet spórolni ám. És ha defektem van nem kell gondolkodnom, hogy mi van.
2020. ápr. 14. 12:52
 13/23 anonim ***** válasza:
Négy évszakosban akkor gondolkodj, ha meg tudod oldani az életed, hogy ne kelljen közlekedned -20-ban és/vagy félméteres hóban. Komolyabb emelkedő leküzdéséhez hóban szintén a rendes télit ajánlanám (pl alpesi sízés).
2020. ápr. 14. 12:56
 14/23 A kérdező kommentje:

# 13

Alpes az meg hol van nem vagyok én olyan gazdag,hogy kedvtelésből síelni járjak külföldre,életemben nem jártam még sosem külföldön :) Esetleg ismerek olyan lóvés embereket akik járnak de az sem én vagyok :)

2020. ápr. 14. 13:09
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Van egy városi kisautóm és egy terepjáróm. Nagyjából 5-8e km megyek velük évente autónként. Mindkettőn 4 évszakos gumi van és semmi probléma nincs velük. Nem csúsznak sem hóban sem esőben, sem sárban. Egyedül a nagyon forró nyári aszfalton van némi ellágyulás és erősebb kopás, de ilyen futásteljesítménynél így is hamarabb fognak elöregedni, mint elkopni.
2020. ápr. 14. 13:54
 16/23 A kérdező kommentje:

# 15

Melyik márkát használod?

2020. ápr. 14. 14:14
 17/23 anonim ***** válasza:
A kisautón Toyo Vario-V2, a terepjárón Yokohama Geolandar van.
2020. ápr. 14. 16:51
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

"ha évi két cserét számiitok ha felnin van a gumi egy csere min 20000Ft"

Azt hogy? Nekem is felnin van a gumi. Egyik szombat délután egy óra alatt bőven átdobom és semmibe nem kerül. Gumishoz akkor járok, ha új gumit veszek, vagy ha centríroztatni kell, mert ráz.

De én ezt úgy érzem kérdező, hogy te már eldöntötted, csak megerősítést vársz...

Tudod mit? Azt mondom, hogy ha meg tudod azt oldani, hogy abban az egy-két napban évente, amikor masszív ónos eső van, vagy hófúvás, nem használod az autót, akkor bevállalnám a helyedben a négy évszakost. De akkor azon nem spórolnék, minimum a Vredesteint venném. Nem mondom, hogy jobb, mint ha cserélgetnéd, de vállalható a felhasználási szokásaidat is figyelembe véve.

2020. ápr. 14. 17:09
 19/23 anonim ***** válasza:
Érdemes. Autós fórumon már jó 2-3 éve mennek ezek a 4 évszakosok és elég jók. Városban főleg. Nagy hóban meg ésszel kell közlekedni egyébként is. Én tuti azt veszek majd ősszel.
2020. ápr. 15. 14:04
 20/23 A kérdező kommentje:
Engem meg elbizonytalanított barátom,azt mondja használjam még a gumikat amik vannak és majd veszek.De az a baj a téli biztos,hogy nem fog elkopni az rám öregszik,de még a nyári sincs szarrá kopva.Azt mondja ha most gumit veszek így akkor pénz kidobás.Nem tudom mitévő legyek.
2020. ápr. 15. 14:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!