Vettem egy autót egy kereskedésben, és ajándékozási szerződést írtunk. Ez normális dolog?
Részese lettél egy adócsalásnak. Mivel ajándékozás, nincs rajt összeg. A kereskedő szépen elrakta zsebbe a vételárat, a könyvelés az összeget soha sem látta, tehát a NAV sem fog belőle semmit sem látni.
Viszont az ajándékozási illeték befizetése a te dolgod, szíveskedjél kiegészíteni a NAV által már elkészített adóbevallásodat, és a gépjármű értékének 18%-át befizetni a NAV részére.
Modntam én, hogy leszel még a szerszám végén. Ez most egy pici, puha, nem fáj... de ha nem fizetsz, az fájni fog.
Összevezetik az adatokat, lett egy autód, de ebből bevétele nem lett az államnak, na ezt meg hogy, kicsit megkapargatják, és már meg is találtak. Az átírási illeték nem tartozik ide, gondolom azt kifizetted.
Most még csak egy önreviziót tartasz. Ha ők derítik ki, adócsalási bűncselekményt követtél el.
Nem értem. Ha pénz adtál érte, és a kereskedő sem rokonod, akkor vajon miért írtatok ajándékzási szeződést?
Jah és nem mellékesen kinek az ötlete volt ez a formula?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!