Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Városi használatra szeretnék...

Városi használatra szeretnék motort venni hány köbcentis egy igazi városi szaladgálós?

Figyelt kérdés
Városi használatra saját meglátásom szerint nem kell 500-as vas.
2020. márc. 30. 11:07
 1/9 anonim ***** válasza:

Egy 110-es robogó erre a célra pont megfelel.

Például.

[link]

2020. márc. 30. 11:14
 2/9 anonim ***** válasza:
125-500 köbcentis robogók. Nekem 250-es volt, de időnként kevésnek éreztem. Nagy Burgman jó választás lehet, ha nem akarsz nagyon sorok között cikázni.
2020. márc. 30. 11:50
 3/9 anonim ***** válasza:

110-250 köbcenti között van szerintem az ideális, a pontos céloktól függően.

Ha agglomerációból jössz és kell a stabil 90-es utazótempó néhol, vagy szeretnél vele néha apróbb túrákra menni belföldön (egyedül, utas nélkül), akkor 250-es körülit ajánlok, lehetőleg dobozolhatót, puha rugózással, akár egy CRF250L is jó lehet. Átsiklasz a kátyúkon vele, nincs az a Vajda Péter utca, ami kirázza belőled a vesekövet. Vagy ha fiatalnak érzed magad, akkor supermoto.

Ha utassal is mennél néha, de főleg városi ingázás, akkor 3-40 köbcenti között néznk valamit. Kawasaki Versys-x 300 esetleg?

Ha csak egyedül, csak max 70-nel, akkor a 110-125-ös robogó (Honda Vision?) is teljesen jó, praktikus.

Nekem városi meg egyéb használatra csak 1 motorom van sajnos, 900 köbcenti, és nem praktikus, felesleges, ugyanolyan fürge volnék (sőt...) egy 250-essel is. Erősen gondolkozom is egy ilyesmi motoron, leginkább CRF250L, ami tetszik.

2020. márc. 30. 11:57
 4/9 A kérdező kommentje:
Nekem inkább utcai stilus tetszett . Ktm duke 125 mit szóltok?
2020. márc. 30. 11:59
 5/9 anonim ***** válasza:

4/4

Abból inkább a 390-est.

2020. márc. 30. 12:30
 6/9 anonim ***** válasza:
Teljesen jó a KTM duke 125, de azzal utast se nagyon fogsz tudni vinni, meg a 90 sem lesz kényelmes. Ha ez a kettő nem baj és tetszik, akkor mehet. Arra még figyelj oda, hogy átlagosnál magasabb embernek nem ideális ez a pici Duke.
2020. márc. 30. 13:30
 7/9 A kérdező kommentje:

Ez mondjuk fontos infó köszi. Akkor így a 390-es is felejtős mert ha jól tudom egy és ugyanaza váza van a kettőnek.(duke 125-nek és 390-nek)

189 cm vagyok

2020. márc. 30. 23:46
 8/9 A kérdező kommentje:
Ülésmagasságot érdemes ilyenkor nézni kényelem szempontjából ugye ? Az valóban nem valami sok 830 mm.
2020. márc. 30. 23:53
 9/9 anonim ***** válasza:

Én 197 cm vagyok, nekem nem szoktak ezek kényelmesek lenni általában. De sokban függ a lábad hosszától. Önmagában az ülésmagasság csak tippelni enged, hogy mennyire lesz kényelmes egy magas embernek. A térdszögtől függ leginkább, az meg nem csak az ülésmagasságtól függ. A 830 lehet akár kényelmes is, csak akkor fogod tudni, ha kipróbálod magadnak.

De valóban, 890-hez én vagy supermotot ajánlanék, vagy egy endurót, pl a már említett crf250l. A legtöbb közepes köbcentis motor nem való az ilyen égi meszelőknek, mint mi vagyunk. Én a 125-ös Duke-ot próbáltam tavaly, de eléggé kényelmetlen volt. Csak kevés ideig teszteltem, mert kigyulladt az olajlámpa. Visszagurultam a szalonba inkább.

2020. márc. 31. 09:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!