Városi használatra szeretnék motort venni hány köbcentis egy igazi városi szaladgálós?
110-250 köbcenti között van szerintem az ideális, a pontos céloktól függően.
Ha agglomerációból jössz és kell a stabil 90-es utazótempó néhol, vagy szeretnél vele néha apróbb túrákra menni belföldön (egyedül, utas nélkül), akkor 250-es körülit ajánlok, lehetőleg dobozolhatót, puha rugózással, akár egy CRF250L is jó lehet. Átsiklasz a kátyúkon vele, nincs az a Vajda Péter utca, ami kirázza belőled a vesekövet. Vagy ha fiatalnak érzed magad, akkor supermoto.
Ha utassal is mennél néha, de főleg városi ingázás, akkor 3-40 köbcenti között néznk valamit. Kawasaki Versys-x 300 esetleg?
Ha csak egyedül, csak max 70-nel, akkor a 110-125-ös robogó (Honda Vision?) is teljesen jó, praktikus.
Nekem városi meg egyéb használatra csak 1 motorom van sajnos, 900 köbcenti, és nem praktikus, felesleges, ugyanolyan fürge volnék (sőt...) egy 250-essel is. Erősen gondolkozom is egy ilyesmi motoron, leginkább CRF250L, ami tetszik.
Ez mondjuk fontos infó köszi. Akkor így a 390-es is felejtős mert ha jól tudom egy és ugyanaza váza van a kettőnek.(duke 125-nek és 390-nek)
189 cm vagyok
Én 197 cm vagyok, nekem nem szoktak ezek kényelmesek lenni általában. De sokban függ a lábad hosszától. Önmagában az ülésmagasság csak tippelni enged, hogy mennyire lesz kényelmes egy magas embernek. A térdszögtől függ leginkább, az meg nem csak az ülésmagasságtól függ. A 830 lehet akár kényelmes is, csak akkor fogod tudni, ha kipróbálod magadnak.
De valóban, 890-hez én vagy supermotot ajánlanék, vagy egy endurót, pl a már említett crf250l. A legtöbb közepes köbcentis motor nem való az ilyen égi meszelőknek, mint mi vagyunk. Én a 125-ös Duke-ot próbáltam tavaly, de eléggé kényelmetlen volt. Csak kevés ideig teszteltem, mert kigyulladt az olajlámpa. Visszagurultam a szalonba inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!