Szívó dizel munkába járásra? Városi használatra napi 10 km re? Menyire ajánlatos? Dizelek tiltása miatt félnem kell?
Sok jót halok róluk de van egy rakat kétejem.
Joban meg érne e mint egy kis köbcentis benzin?
Kell félni hogy ki tiltják?
Kis távra napi 2x 5-6km re érdemes ilyett venni?
Egy kis benzines valószínűleg jobban szeretné ezt a használatot. Melegebb időben talán be is tudna melegedni, míg egy dízelnél ez kb. esélytelen. Ráadásul a szívódízelek többsége már 20+-os. VAG konszernben van csak pár típus, ami 2000 utáni.
Ilyen kis futásra nem sokat nyersz vele, hogy dízel. Havi 200 km-nél az alacsonyabb fogyasztás anyagi vonzatát nem nagyon fogod érezni.
Az öreg dízelautók kitiltása Budapesten néhány éven belül simán reális lehet.
Egy szívó-dízel személyautó minimum 20-25 éves. Azaz Euro 0-s leginkább, vagy legfeljebb 2-es. Így a korlátozás mindenképp érintheti. De a másik kérdésednél azt írtad, hogy csak pár évre kell az autó. Addig valószínűleg csak a szmogriadók alkalmával leszel hátrányban.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__10..
Hacsak nem autópályán teszi meg azt a 10km-t, akkor mindegy, mit veszel.
Bár egy motornak se tesz jót, ha hidegen pörgetik.
Dízelnek meg pláne.
Én a t.dízelemmel 16km-t tettem meg télen, annyi idő alatt még ki se nyitott a termosztát. 60-nal tötymörögtem végig mellékutakon, 5-ben annál forgott a motor kb 1200-at.
Amúgy nem kell félni a turbódízelektől sem, annyi, hogy nagyobb adagoló van rajtuk, meg egy turbó, ami bizonyos típusoknál kb örök életű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!