Nyerges kamionnak lehet érezni, hogy hol van a hátulja?
"Gyakorlat teszi a mestert" mondják, és szerintem igaz is, hogy aki most szerezte meg az E kategóriát, még igencsak megizzad időnként.
Én több mint 10 éve vizsgáztam "kamionra" és már a vezetést sem kamionon kellett csinálni, hanem egy pótkocsis teherautón.
Annyi volt a tolatási gyakorlat, hogy orral bementem két bója közé, és három métert kellett tolatni. Nem is kellett tekergetni a kormányt.
Azt mondták, hogy akinek ez lesz a munkája majd úgyis megszerzi a rutint :(
-Besorolásnál az értelmesebbje villant hogy mehetsz.
-Parkolásnál nem jellemző hogy túl szűk (18-20m) helyre kelljen berakni, de előfordul. Az csuklózósabb, de a halszálka gyorsan megtanulható, cégeknél sokszor van valami ami megakasztja a hátsó kereket és úgy kell parkolni, tehát nem kell centizni a hátulját.
Sokat segít az árnyék, illetve ha kanyarodva tolatsz akkor kinézel és pontosan látod az egyik oldalt, viszont érezned kell a túloldalt.
Az én munkám pizzafutár szerű, gyorsan megtanultam hogy egy zsebkendőnyi területen is megoldjam.
Így van! Ma eddig mentem 79km-t, most vagyok a 12. cégnél. A legtöbb szűk, zsúfolt helyen, autók mellett centizve, néhol helyben megfordítva, néhol pedig csuklózva hogy be/ki tudjak tolatni.
Szóval ezért hasonlítottam a pizzafutárkodáshoz és ezért van valami fogalmam a nyergessel való tolatáshoz.
sehogy, aki azt mondja tudja az hazudik, lehetetlen! Ez ugy megy hogy megszoktad KB! mikor kell behuzni a kormanyt, de ha egy masmilyen hosszusagu potkocsit kapnanak, ami mondjuk +5 meter hosszu fingjuk nem lenne, csak mikor mar tutira nincsen mellette senki, ertsd hogy kb 40 meterre van mar tole akkor huzza be.
Erezni lehet nagyjabol, de a legtobbszor pont azert tolatnak nagyon lassan, hogy ha csattan akkor ne akkorat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!