Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ez rejtett hibának számít?...

Ez rejtett hibának számít? Többi lent.

Figyelt kérdés

Renault autót vásároltam január 4-én eredetvizsgán nem akart indulni de kb 3x-ra beindult gondoltuk biztos én vagyok béna mint friss jogsis , de nem ekkor elvittek egy saját átvizsgálásra nem találtak semmi hibát. Majd mégegyszer produkálta lealtunk nem indult bikazas után beindult elvitték újból márka szervizbe. Ekkor sem találtak okot, hogy miért csinálja majd január 24en került 3x-ra szervizbe mivel egyáltalán nem indult sehogyan azóta sem láttam az autót. Most hívtak mik a gondjai:

- Delphi nagynyomású

-szivattyú

- befecskendező szelep 4db

-szűrő ( üzemanyag nyilván ez normális)

A fent említett gondok orvoslása közel 500.000.-

Ilyenkor ki fizet ? Ezek nálam is tönkre mehettek az idő alatt amíg kb 200km használtam össz-vissz az autót (miskolcról-debrecenbe jöttünk haza ez a legnagyobb útja)

Köszönöm a válaszokat!

Egy kétségbe esett vásárló:(

2020. márc. 12. 16:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
21%

Ilyenkor te fizetsz.

Nálad is tönkremehetett, de nem a 200km miatt, hanem mert használt autót vettél. Ez benne van a pakliban.

Rejtett hibának az számít, ha pl vissza tekeri az eladó az órát. Attól rejtett hiba, hogy te azt hiszed hogy X km-el vetted meg az autót, de kiderül hogy X+100e van benne.

2020. márc. 12. 17:14
 2/14 anonim ***** válasza:
21%
Ott volt a gond ELVITTEK SAJAT ATVIZSGALÁSRA , független műhelyben kell atnézetni ahol senki sem elfogult . Mondj ellent a szervíznek , ne írj alá semmit es tereld jogi útra a dolgot , addig pihen a gép . Szerződés sokat számít , az hogy mit igértek dumáltak semmit . Tedd fel a JOGI FORUM.HU-ra az ügyed ....
2020. márc. 12. 17:23
 3/14 anonim ***** válasza:
21%

Milyen jogi útról beszélsz?

Még a szerződésben is benne van, hogy a megtekintett állapotban, és a vevő tájékoztatást kapott az ismert hibákról.

Ez a hiba akkor még nem volt ismert.

És továbbra sem tartozik a rejtett hibák közé.

A rejtett hiba nem attól rejtett mert a motorban van és nem látszik kívülről.

2020. márc. 12. 18:26
 4/14 anonim ***** válasza:
48%

Tudod mit?

Megpróbálom átrakatni neked a jó kategóriába, hátha több választ kapsz.

2020. márc. 12. 21:16
 5/14 anonim ***** válasza:
50%
Hány éves az autó, mennyi km van benne?
2020. márc. 13. 06:03
 6/14 A kérdező kommentje:
Független szervíznek mi számít? Mi minden alkalommal a debreceni márkaszervízbe vittük számlákkal tudjuk bizonyítani. 2002-es dízel 150.000 alatt van a km óra. :) Megy mindenkinek a zöld kéz.
2020. márc. 13. 07:52
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Tehát akkor nincs rejtett hibája.

Független szervíz bármelyik lehet, akinek nincs érdekeltsége a típussal kapcsolatban. (Tehát márkaszervíz nem az)

2020. márc. 13. 08:50
 8/14 anonim ***** válasza:
0%
Láttad a szerződést mit tartalmaz , hallotad az eladó tájekoztatóját a hibakról ? Nem ! Fogalmad dincs mi a független szervíz , az ami nem köthető sem az eladóhoz sem a vevőhöz .... Jogi személyeket kell megkeresni , addig semmit sem javitani mert amennyiben per útjan az eladónak kell szereltetni azt ő intezi . Ellentmondhat ha a javitást most a javitást utólag a vevő be akarja hajtatni .
2020. márc. 13. 10:05
 9/14 anonim ***** válasza:
55%
Utána kell járni hol mennyi km volt bejegyezve valós e az óra állása . Az eddigi költsegeitek behajtasa ketseges mert ertesíteni kellett volna az eladót egyezkedni stb . Szóval informalodni időt nyerni , nem kapkodni . Szervíz se hitegessen hogy majd neked kifizeti az elado meg sima az ügy , neki erdeke a szereltetés . Szinte minden 2. 3. vétel okoz gondokat bajokat , ez ilyen pálya mindenki vesz elad problemás dolgot . Keresnék mas műhelyt mert az ár drága ,de egyikkel sem szerződnek le amig nincs konkrétum .
2020. márc. 13. 10:25
 10/14 anonim ***** válasza:
55%
"Rejtett hiba a vissza tekert óra" ez csalás megtevévesztés ....
2020. márc. 13. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!