Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ellenőrzések autókázás előtt?

Ellenőrzések autókázás előtt?

Figyelt kérdés

Időnként el szoktam menni vezetni főként éjjel és leginkább szinte mindig a Szentendre-Visegrád közti útszakaszon vagy a környékén, ugyanis ott anélkül lehet száguldozni, hogy gyorshajtást követne el valaki hiszen az út adottságai miatt még sok helyen a 90-100 is nagyon sok. Itt viszont lehet rendesen pörgetni a motort és folyamatosan magasabb fordulatszámon tartani és maximálisan kihasználni.

Éppen ezért egy ilyen út előtt mindig leellenőrzöm az autót, hogy minden rendben e. Amit én szoktam, az az olajszint, hűtőfolyadék, fékfolyadék, világítás, gumik állapota. Olajcsere 9-10ezer km-enként, hűtőfolyadék is a legutóbbi olajcserénél lett cserélve.

Valakinek van esetleg még tippje miket érdemes átnézni az autón ilyenkor indulás előtt?

2020. márc. 12. 07:32
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Nos, valószínűleg sokaknál kiverem a biztit, de én nem nagyon szoktam ellenőrizni semmit. 40 éve vezetek, és régebben, amikor még szerszámkészlet nélkül istenkísértés volt útra kelni, még átnéztem a vasat, de manapság már csak hosszabb utak előtt.
2020. márc. 15. 08:30
 12/13 anonim ***** válasza:
95%

Bevallom -Miquelhez hasonlóan- én is ilyen felelőtlen módon használom az autómat több évtizede. Nem nyitogatom naponta a motorháztetőt, eszembe nem jut állítgatni sem az ülést, sem a tükröket.

Nincs km. jelzéses cetlicske a nívópálcán, sem dátumos felirat a féktartályon vagy a hűtőn. Tudom, hogy mikor akarok olajat cserélni, érzem ha kopik a fék, hallom ha csúszik az ékszíj, látom, ha nem világít a lámpa, stb.

Ismerem, hiszen naponta használom.

Persze, lehetne az előírt protokoll szerint mident mindig ellenőrizni, jegyzetfüzetbe könyvelni, sorszámozni....

Nekem is van ilyen garázsszomszédom.

(jókat tudok rajta röhögni)

Aki nem hiszi, járjon utána(m). :D

2020. márc. 15. 08:50
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom az előttem szólókhoz.
2020. márc. 16. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!