Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Gyári LEDes lámpatest a gyári...

Gyári LEDes lámpatest a gyári halogén helyére?

Figyelt kérdés
Konkrétan egy négyes Clioról van szó, és az alapból halogén fényszórók minőségétől nem vagyok elájulva. A nagyon hosszú, gyakori éjszakai útjaimhoz szükségem lenne valami jobbra. Ezt az autót lehetett, sőt ma is lehet még kapni extraként FULL LEDes fényszórókkal is, arra gondoltam, hogy vennék kettőt, és kicserélném a lámpatesteket. Megoldható ez vajon, akár technikailag, akár jogilag?

2020. márc. 7. 09:29
 1/4 anonim ***** válasza:
56%

ha kompletten, lámpatesttel együtt cseréled, akkor lehet. de csak ledes izzóval nem.

sőt, még lámpatesttel együtt is elég necces, sőt sztem elég joghézagos kérdés, mert ugye az adott tpíusnak a típusengedélye a mérvadó, és ha azt legyártották halogénes lámpatesttel, onnantól kezdve az való hozzá, és nem igazán lehetne kicserélni.

amikor ilyen dolgok vannak, a közlekedési felügyelet egyedi engedély kellene elvileg, aztán az más kérdés, h ez a gyakorlatban mennyire jön ki, de sztem nem tiszta a dolog, szal műszakin is bele köthetnek, és ha olyan a rendőr, akkor az is.

tehát a minimum a komplett lámpatest-csere, és azért még így is elég kérdéses nekem. a közlek. hatóság egyedi engedélyezési osztályát kellene megkérdezni.

2020. márc. 7. 09:45
 2/4 anonim ***** válasza:
21%

Na, még egy koma, aki inkább elvakítaná a szembejövőt, csak hogy Ő jobban lásson...

Tompítottnál ne akarj 1 km-re ellátni, ha meg nem látsz rendesen, menj lassabban!

2020. márc. 7. 10:28
 3/4 anonim ***** válasza:
Gyárira minden további nélkül cserélhető. Arra azért készülj, hogy egy kisebb vagyon lesz gyári új lámpákból! Továbbá nem biztos hogy csak "plug and play" módon cserélhető. Lehet hogy más a kábelköteg, lehet hogy kell hozzá külön vezérlő. Gyárilag ledhez automata szintezés szokott tartozni, halogénhez manuális. Ezt is ki kell építeni. Nem tudom a Renaulthoz mennyibe kerülnek az alkatrészek, de mindenképp több százezer forintról beszélünk.
2020. márc. 7. 11:01
 4/4 A kérdező kommentje:

Első válaszolónak köszönöm az útbaigazítást, felkeresem őket, remélem tudnak segíteni. A második hozzászólónak látom nem sikerült értelmezni a kérdést, ezért adott értelmetlen választ.

Harmadik válaszért pedig szintén köszönet, ismerek egy jó autóvillamossági szakembert, lehet, hogy megkérdezem az ügyben. A pénz amúgy nem érdekes, a biztonság sokkal fontosabb.

2020. márc. 7. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!