Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit jelent a 0% önerő?

Mit jelent a 0% önerő?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Most venném életem első autóját használt autó kereskedésből. A leírásban az szerepel, hogy 0% önerővel x hónap futamidőre. Ez azt jelenti, hogy odamegyek, elhozom az autót és havonta fizetek x összeget? A kereskedésnek? Vagy hitelt kell felvennem, kifizetem az autót és a banknak törlesztek?
2020. márc. 2. 14:43
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A 0 % önerő azt jelenti, hogy (elvileg) semmit sem kell fizetned, csak majd a törlesztőket. A hitelszerződést mindig bankkal vagy egyéb társasággal kötöd, nem a kereskedéssel. Jól gondold meg, mert a csábító ajánlatok drágák is lehetnek. Érdemes megnézni a teljes hiteldíjmutatót (THM).
2020. márc. 2. 14:48
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2020. márc. 2. 14:49
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A hitelt a bank adja. Elbírálás után létrejön a szerződése. A bank rövid időn belül elutalja a pénzt a kereskedőnek. Te a bankkal állsz kapcsolatban a továbbiakban.

Most nem fizetsz ugyan semmit, de a havi törlesztő több lesz, mintha csak az ár egy részét fizetnéd, vagy extrém hosszú futamidő. Ki tudja mit hoz a holnap!?

A használt autó vásárlása kockázatos. A hiteled mellett lehet, mégegyszer kifizeted a verdát alkatrészekben, szervizdíjakban.

Csak akkor menj bele hitelbe, ha anélkül is ki tudnád fizetni, csak kényelmesebb.

Akkor is bajba kerülhetsz, ha jövedelmed alapján vállalható a részletfizetés.

Én úgy vettem korábban autót, hogy a nettó 130 ezer forintos fizetésem mellett havi 23 000 volt a hitel 7 évre. Nem tűnik könnyelműségnek. Aztán ugyan 160-at kerestem, a svájci buli miatt a havi fizetni való 37 ezer lett. Még ez sem a világ. De munkanélküli lettem egyedülállóként. A hitel maradt, a havi 41 000 forint, majd 23 000 forintra esett bevétel (jövedelempótló támogatás volt a neve, vagy mi).

Most is bele lehet szaladni hasonlóba!

2020. márc. 2. 15:09
 4/5 anonim ***** válasza:

Első autó hitelre?

Nagyon nem ajánlott.

Olyat vegyél, amit ki tudsz fizetni, és azért vállalható állapotban is van.

Kitapasztalhatod mivel jár az autó fenntartása, ha nem megy, meg tudsz szabadulni tőle... a hitel egy hálócsapda, kerüld el

2020. márc. 2. 15:14
 5/5 anonim ***** válasza:

Annak nézz utána, hogy ha a futamidő alatt az autót ellopják/összetörik/tönkremegy, akkor mi történik a hiteleddel.

Különös tekintettel arra, hogy - gondolom - eladnak neked egy Casco-t is, és ha pl. 1 év múlva ellopják a verdát, mennyit fog fizetni a Casco és mennyivel fogsz még tartozni a banknak. Kellemetlen dolog az után az autó után fizetni a havi törlesztőt, ami már rég nincs meg...

2020. márc. 2. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!