Dízel autó rövid távon?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Egy Nissan Qashqai autót vásároltam. Sokan mondják hogy rövid távon a Diesel autó nem jó. Szerintetek ha néha csak 3-4 kilométereket megyek vele az baj neki?2020. febr. 29. 21:36
1/9 anonim válasza:
Nem ideális neki, de azért széthullani sem fog , 200-250k így is simán belemehet az első gondok előtt.
2/9 anonim válasza:
Akkor van baj, ha soha nem mész vele hosszabb utakra, mert a részecskeszűrőt egy idő után nem fogja tudni kiégetni és sokkal hamarabb cserélni kell majd.
4/9 anonim válasza:
Nem lesz baja de azért hetente vagy kéthetente rugasd el neki hosszabb tavon
5/9 anonim válasza:
Egyik autónak sem túl jó ha rendszeresen csak néhány km-es utakra használják. (Az elektromosoknak talán mindegy.) A motor így sokkal többet jár hidegen, és ezalatt sokkal jobban kopik. A koromlerakódások az alacsony hőmérséklet miatt nem távoznak el tökéletesen, hanem csak gyűlnek a rendszerben. A motorolaj szintén gyorsabban elhasználódik ilyen körülmények között. A diesel autókra ez fokozottan igaz. Persze nem fog azonnal tönkremenni az autód attól, ha néha csak 3-4 km-es utakra használod, de gyorsabban elhasználódnak bizonyos alkartészek. Egy autónak sokkal jobb az 1x100km, mint a 20x5km.
6/9 anonim válasza:
Ha tényleg csak néha mész vele 3-4 km-t, az nem kimondottam baj. Rendszeresen és állandóan ne használd ilyen üzemben!
7/9 anonim válasza:
Semmi baja nem lesz tőle, ha nem éveken át, csak így használod
8/9 anonim válasza:
Utolsó hozzászólás... Itt vezetett már bárki Németországban, vagy csak Wikipediáról, meg az internetről tudja, hogy nincs sebességkorlátozás?
Mindenki azt hiszi, átérsz Németországba, és nyomod neki mint az ökör.
Hát több helyen mentem már, az ország különböző pontjain többszáz km-eket. Nagyátlagban 100 km-ből mondjuk 50km volt korlátlan... A többin útépítés, 130-as korlátozás, alagút, ami 80/90, anyámkínja.
9/9 anonim válasza:
Utolsó vagyok.
Szorri, ezt rossz kérdéshez kommenteltem :( :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!