Milyen gyakran kell légszűrőt cserélni?
Üdv!
Van egy 2015-ös Kawasaki Er6-N-em 10000 km-rel. A kérdésem az, hogy milyen gyakran kell a levegő szűrőt cserélni? A gyári használati útmutatóban nem találtam semmit a periódus gyakoriságáról. Nem tudom, hogy a 6000-res szerviznél cserélték-e a szervizben, mert azt nem említették. A válaszokat előre is köszönöm!
Van, hogy a gyári előírás eltér ettől, de ökölszabályként legjobb minden olajcserekor cserélni az olaj- és légszűrőt is. Persze, ha olyan körülmények közt használod, akkor szükséges lehet gyakrabban is.
De elvileg kellene legyen egy kis táblázat a használatiban. Ha nincs, próbálj neten keresni angol nyelvűt.
Ha egyébként 6000 km-ként kell szervizelni, akkor kb. úgy számolhatsz, hogy minden 2. - 3. olajcserekor nézess szelephézagot, vezérműláncot.
És minden alkalommal nézesd meg a fékeket, vagy időnként nézd meg magad, mennyire kopottak.
Fékfolyadékot, ha hidarulikus a kuplung akkor azt is 2 évente cserélni, hűtőfolyadékot minden ősszel ellenőrizni.
Mosás után érdemes mindig az olajozási, zsírozási helyeket megkenni (váltó, fékpedál, lábtartók, támasz, stb.).
Egyébként ha rövidebbre veszed a periódusokat, az csak előnyére lesz, én pl. 5000-ként cserélek olajat.
(Ha nem mentél annyit egy év alatt, akkor évente kell cserélni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!