Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » BMW 320D E46 miylen gyakran...

Pszfbt kérdése:

BMW 320D E46 miylen gyakran kell legszüröt es dizelszüröt cserelni?

Figyelt kérdés
nemreg vettem az autot utánna átesett a kötelezö csereken olaj, legszürö, disel szürö stb...! azota mentem vele 10000km-et es azt mondtaák olajat illik cserelni 10000-ent! ilyenkor illik a többi szüröt is cserelni? 2000es evjárat 200.000km !

#szűrő #BMW #légszurő
2014. ápr. 18. 13:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
olajszűrőt azt minden olajcserénél kell, a többit minden másodiknál, de ebbe nem vgyok biztos
2014. ápr. 18. 14:59
 2/11 anonim ***** válasza:
94%
olaj+olajszűrő+légszűrő 10ekm, pollenszűrő 10-20ekm, üzemanyagszűrő 30-60ekm izzítógyertya 60ekm
2014. ápr. 18. 15:43
 3/11 anonim ***** válasza:
52%

Egyszerre érdemes cserélni mindent. Olajból már kicsit vastagabbat tennék bele, mert az zicher, hogy közelebb van az 500 000 valós km-hez, mint az említett 200 000-hez (vagy sanszos, hogy már át is lépte a félmilliót). Emiatt gyakrabban is cserélgetném, úgy 8000 km után. Ezzel nem kötekedni akarok, csak hát legyünk realisták, láttam már vagy száz 320 dezsőkét és egyikben sem valós km volt.

5w-40 való a fiatalabbakba, de ebbe már 10w-40-eset öntenék, de abból valami márkásabbat, Castrol, vagy Mobil1.

2014. ápr. 18. 19:12
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segitseget! Amugy Nemetországbolböl vettem az autot szervizkönyvel magánszemelytöl, ugyhogy a km (remelhetöleg) valos!
2014. ápr. 18. 21:33
 5/11 anonim ***** válasza:

Tudom, így szokott lenni. Állapotfelmérés alkalmával látom ezeken, hogy már a Föld-Hold távolságot minimum megfutották. Dízelek, kombik, 13-15 évesek és ennyi idősen már nem az első gazdától jönnek ezek.

Azt nem értem, hogy miért nem B5 Passat-okat hordják be az országba. Nincs náluk jobb, tágasabb belül, a kombiba egy kisebb cet elfér, a TDI motor meg a BMW dízeleihez képest olcsóbb fenntartású és sokkal megbízhatóbb, kevésbé is rozsdál.

Meg kell próbálni 5w-40 olajjal és ha fogy belőle a két olajcsere között, akkor legközelebb már egy fokkal sűrűbbet tenni bele.

2014. ápr. 18. 23:22
 6/11 anonim ***** válasza:
A B5 eggyel nagyobb kategória és hordanak be abból is eleget. :D
2014. ápr. 18. 23:23
 7/11 anonim ***** válasza:

Nem, a Passat B5 is középkategória a 3-as Bmwvel együtt, mégis tágasabb. Ez van... A Bmw egy business autó, míg a Passat volna igazán való az átlagembernek és a slussz poén, hogy használhatóbb is.

Hoznak az országba Pasatokat is, de sokkal több Bmwt. Ezzel csak az a gond, hogy hamar rájönnek sokan, hogy egy millió kilométeres Bmw-t vettek, aminek majd náluk az első nagyobb javítása kemény százezrekbe kerül. Aztán az egyszeri tulaj szabadulni akar a Bmwjétől, megy a használtautó.hu-ra, meg a murvás nepperekhez, hogy eladja. Imigyen elárasztják a piacot ezek a Bmw-k, aztán aki megveszi az is szívhatja majd a fogát. De persze eladni is alig tudja a Bmwjét, mert amikor megvette, teleharsogta a fél internetet azzal, hogy külföldről mily csoda autókat lehet hozni. Tőle meg már alig akarják megvenni, mert mások is inkább kintről hozzák majd azt, amivel ők is ugyanúgy megszívják. Míg ha eleve ilyen B5 Passatot hoztak volna TDI-vel, azóta is boldogan, gondtalanul használnák, ugyanis a tapasztalatok szerint a TDI motor tovább húzza, mint a Bmw dízele. A Passat futóműve is tartósabb, kevésbé bonyolult, de masszív, vagyis olcsóbban javítható a Bmw-énél.

2014. ápr. 19. 00:11
 8/11 anonim ***** válasza:
A Passat valóban megbízhatóbb, de a sok 18 éves kölke inkább BMW-vel akar villogni.
2014. ápr. 19. 12:14
 9/11 anonim ***** válasza:
basszus emberek ne jöjjetek már ezzel a 10w40 sürübb témával :D 5w40 től mitől sürübb ha a meleg oldali( üzemmeleg állapotban) ugyanúgy 40 es olaj? :D az 5W meg a hidegoldali tehát hidegen folyósabb hamarabb épül fel az olajnyomás könnyebben indul stb, és nem mellesleg az 5w40 esek szintetikusak a 10w40 részszintetikus, és csak hidegen sűrűbb (ezért picit később épül fel az olajnyomás hidegen) de tuti 5w40 ez raknák bele bármennyit is futott a kevés km-esbe meg 5w30at tehát a 30 as a hígabb a 40 es a sürőbb az h 5w vagy 10w az az üzemmeleg motornál k*rvára mindegy.
2019. ápr. 13. 23:36
 10/11 anonim ***** válasza:
Egy adagolós 136 lovas 20d mitől rosszabb mint egy pl 131 lovas PD TDI? Nem beszèlve a csodás PD elemekről? Mig a bmw nèl van az adagoló azt ennyi. A 110 lovas pedig ugyanolyan VP adagolós mint a bmw 204d1 adagolos dizele szinte majdnem ugyanaz. Persze a 150 lovas cr+dpf es 20d már nyilván szarabb fenntartásilag. De azon nevettem, hogy a passat meg a bmw e46 egy kategória
2019. júl. 23. 00:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!