Mi a (B kat) jogosítványszerzés folyamata? (bővebben lent)
Szeretnék jogsit szerezni, de nem tudom a folyamatát, és a környezeteben nincs aki tudna segíteni. :( ráadásul a jogosítványszerzős oldalakon eléggé zavarosan van leírva...
Valaki lenne olyan kedves, hogy leírja -úgy általában- mi mi után következik? Mi az egésznek a menete? olyanokra gondolok, hogy Eü alkalmassági vizsgálatot mikor kell kérni, hol? Az elmélet / gyakorlati rész miből áll és a vizsga hány részes? Mennyi az a minimális idő ami alatt lehet jogsit szerezni? Jól tippelem hogy ez kb 150.e Ft alatt nem fog kijönni (Budapset)?
Illetve néhány jó tanácsot is szívesen fogadnék, hogy hogyan válasszunk jó iskolát?
A válaszokat előre is köszönöm, és még egyszer bocs a hülye kérdésért!
szijja!:)
Én most szerzem a jogsit, már az elméleti vizsgákon túl vagyok, "csak" a gyakorlat van hátra.:)
Nekem úgy volt, hogy május 31-én volt az első órám. Hétfőn-kedden-szerdán-pénteken kellett menni talán 2 és fél héten át úgy, hogy napi 3 óra hosszát ott kellett ülni, tehát nagyon fárasztó volt, már a végén nem tudtam mit csinálni.:S
KRESZ-ből (ami tesztből áll) jún. 21-én vizsgáztam. 75 pontot lehet elérni, 65 ponttól bukás. Vannak 3 pontos kérdések (ezeken általában forgalmi helyzet van rajzolva, a sorrendet pedig el kell döntened, hogy kinek van elsőbbsége, te hanyadikként mehetsz át, stb.)
Az elsősegély vizsga az most volt a múlt héten, tehát júl.20. Az szóban történik. Tételeket kell húzni, vannak kötelező feladatok, nekem az újraélesztés volt. Vmint vannak tételek ezekből húznod kell 2-t.
A gyakorlat pedig úgy van, hogy előbb a rutin (ami ilyenekből áll, hogy szlalonozás, be kell állni pl. 2 autó közé, stb.)<-csak ezt még sajnos nem tudom pontosan mert még nem kezdtem el a gyakorlati órákat, mert csak szeptemberben vizsgázhatok autóvezetésből.
Aztán, a rutin után jön a forgalmi, ami különböző vizsgakörökből áll, városban kell vezetni.
Remélem segítettem:)
Kösziiiii mindenkinek az eddigi válaszokat!
Bár kicsit csalódtam, mert azt hittem, hogy ez egy hónap alatt simán megvan, de most hogy írjátok ... hát ez kb jó esetben 3 hónap lesz :( (bár ha kötelezően 30 óra van előírva forgalmira, akkor nem is tudom mit gondoltam :))
Akkor összefoglalva a vizsgákat:
1. kresz (Közlekedési ismeretek, Járművezetés elmélete, Szerkezeti és üzemeltetési ismeretek)
+
2. rutin (szlalom, bólyák...stb)
+
3. forgalmi
+
4. eü (elsősegély)
Ott kavarodtam meg, hogy néhány helyen járművezetést írtak rutin helyett, de már leesett hogy a kettő ugyan az XDDDDD
Gondolom az 1-3-ig adott a sorrend, de mi van eü-vel vagyis az elsősegéllyel? Azt bármikor le lehet tenni?
Valóban, köszi!
Amúgy előbb elfelejtettem írni, de a most vizsgázóknak kéz és lábtörést!
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!