Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan állnátok neki megtervez...

Hogyan állnátok neki megtervezni egy pitbike-ot?

Figyelt kérdés

Mit mar leírtam a kérdésben szeretnék egy pitbike-ot építeni (házilag) megvan hogy milyen motor lenne benne ( [link] és megvan az kerekek és az első kormány meg villa méretek. Gondolom először kellene rajzolni, ami megvan, de azt hogy milyen acélból legyen, megy hogy pontosan mekkora darabok kellenek (pl.: milyen magasan legyen az ülés) stb. A normális, és segítő válaszokat, vagy építő jellegű tanácsokat elfogadok, és szívesen várom, de az olyanokat, hogy "ne csinálj otthon vegyél boltban" meg hasonlókat kérlek hanyagoljátok.

Köszönöm!

2020. febr. 27. 19:21
 1/4 anonim ***** válasza:

Oké, hanyagoljuk.

De ha fingod sincs róla, hogyan akarod otthon megcsinálni? Egy kisflexel, meg egy praktikeres hegesztő trafóval?

2020. febr. 27. 19:29
 2/4 anonim ***** válasza:

Szerkezettani számításokkal milyen viszonyban állsz?

Mik legyen a főbb szempontok? Mekkora keret áll rendelkezésre? Milyen magas, hány kiló vagy? Van otthon AWi-d?

Hol kezdjem? Mivel vagy tisztában?

2020. febr. 27. 22:24
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha a tervezésben -vagy később a kivitelezésben- elakadhat bárki.

Ilyenkor meg próbál az ember segítséget kérni, bár necces a dolog, ugyanis a "segítő", nem tudhatja, hogy mi a tervező álma, vágya.

Na de amikor még a tervezés sem megy önerőből, ott már gond van.

Tegyük fel, szívesen segítek, mert én már néhány éve túlesetem egy ilyen sztorin.

Először is, el kellene döntened, az alapvető paramétereket.

(tengelytáv, villaszög, blokk beépítési szög, ülésmagasság, kormánymagasság, h.lengővilla hossz, teleszkópok útja, stb.....)

Ha ezek megvannak, illik összevetni, mert lehet, hogy egyik a másikat átfedi/kizárja.

Na ez már okozhat néhány ősz hajszálat.

Aztán jön az anyagok kiválasztása, megmunkálása, és sok-sok munkaóra után szembesülsz azzal, hogy X alkatrész nem való oda, hogy Y elem nem célszerű, tovább Z alkatrész egyszerűen használhatatlan, akár az anyaga, akár a kialakítása miatt.

Mindez történik a gondos tervezés, a jó anyagválasztás és a preciz megmunkálás ellenére.

Itt el lehet gondolkodni, hogy miért is vannak a gyárakban a tervező és kisérleti osztályok, ahol számtalan, speciális képzésű szakember dolgozik csak egyetlen alkatrészen, hosszú hónapokon át?

Szóval itt hagyd abba. :(

2020. febr. 28. 09:11
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

#2-es vagyok

Vannak erre szakosodott weboldalak, ahol erre vannak specializálódva.

Villamosmérnökként diplomáztam, de alkatrésztervezéssel foglalkozok.

Bármiben szívesen segítek.

2020. febr. 28. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!