Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 17" alufelni. Gumiméret,...

17" alufelni. Gumiméret, véleményetek?

Figyelt kérdés

Kérdésem az lenne,hogy mi a véleményetek a gumiabroncs méret kiválasztásával?

Gyári méret 205/55 R16. Nos a gumis kettőt mondott, 205/50 R17 és 225/45 R17. De inkább a 205/50est ajánlja. Mert az komfortosabb,védelemhez magas de nem látható az az 5% és nem veszi fel annyira az útat. Mondjuk 10emberböl 8 helyeselte,akinek van 225 is és 205 is. Igaz,picit drágább mert még nem annyira keresett. Hozzá teszem,hogy nem a maga üzletét akarja,mert nála amúgy sincs.Csak majd ha gumi rendelésnél járok.

2020. febr. 23. 05:26
1 2
 11/15 Beviz Elek ***** válasza:
100%

#9-10

Mindkettőben van valami igazság. 7,5j-re a gyári szélesség 225, ezzel a gumi oldalfala egyenes, olyan amilyennek lennie kell. Viszont a jelenlegi tuning stílusirányzat a széles felnire keskenyebb (robbantott) gumi, ami nagyon jól néz ki. 9j-re a 225-ös szélesség egy átmenet, nagyon jól használható gyári körülmények között, nem nevetséges gyári magassággal (persze ültetve sokkal jobb), de mégis jobban néz ki mint ahogy az autó kigurult a szalonból. 205, illetve azalatt már csak air ride-dal néz ki jól, lerakod a földre az autót, a perem a sárvédőn kívül van, a gumi belül.

Nekem az egyik autómon 8,5j felnin 215/45R17 gumi van, tükörből làtni a felni peremét, a futófelület viszont a sárvédőív alatt van, nagyon patentul néz ki. A másikon hiába van Rota felni, 7,5j-n 225/45R17, nagyon gyáriasan, unalmasan néz ki, bár legalább a sárvédőívig kint van és csak dob rajta valamit... A harmadik kocsin szintúgy 225/45R17, de gyári felniken valahol a kocsi alatt elbújva, borzalmasan semmilyen.

Szóval 225 valóban 7,5j-re való, de ha befér az autó alá én mindenképp úgy raknám hogy 8j-205, 8,5j-215, 9j-225 vagy esetleg kis eltéréssel ahogy a váltóméret kiadja. Air ride-dal meg ugye lehet beteg módon, 9j-205 vagy keskenyebb

2020. febr. 23. 17:00
 12/15 anonim ***** válasza:

Ízlések és pofonok...

Nekem az "unalmas gyárias" kinézet tetszik. Semmi olyan nincs az autómon, se kívül, se belül, se beépítve, ami nem gyári. Nekem így tetszik, gyárilag full felszerelten.

Ez a "jelenlegi tuning stílusirányzat" valóban nem az én világom. Gyárilag ültetett sport futómű van az autóm alatt, így jött le a gyártósorról. Az ültetés is csak szolid, ízléses, valóban nem a jelenlegi tuning stílusirányzat szerinti, amikor olyan bután be vannak nyomva a kerekek a kerékjárati ívbe, mintha egy elefánt ülne az autó tetején. Szerintem inkább ez utóbbi a nevetséges.

Lehet hogy a mérnökök hülyék, nem értenek egy futómű optimális műszaki felépítéséhez, ezért sokkal jobb a "robbantott". És az is lehet hogy a tervezőknek sincs semmi esztétikai érzéke. De pl ilyen förmedvényt el nem tudnék képzelni az autóm alatt: [link]

De hát kinek mi... mindenkinek elsősorban saját magának kell hogy tetsszen a saját autója.

2020. febr. 23. 17:17
 13/15 anonim ***** válasza:

9es vagyok

Nekem a 185 széles nyárigumik is 7j széles alufelnin vannak, olyan, mintha fuműtuningon esett volna át a kisautó, ennek az apróságnak köszönhetően. A téli acélfelnikkel teljesen másképp viselkedik az autó.

Apámnak a 6,5j széles felnire van rátéve gyárilag a 205 széles gumi, nagyon nyomin néz ki, és érzed is, ahogy billeg kanyarban, mert nem elég feszes az oldalfala a guminak. Én sem gondoltam sosem, hogy ilyen sokat számít, az én példám is teljesen véletlenül alakult így ki, nem szándékosan vettem ilyen széles felnit, aztán kiderült, hogy így a legjobb.

2020. febr. 23. 19:32
 14/15 anonim ***** válasza:

"Minél szélesebb egy gumi, annál jobb."

És annál könnyebben felúszik esőben...

A széles gumi kizálólag száraz úton növeli a tapadást.

Csúszós helyzetekben a keskeny a nyerő. Szélsőséges példa a rally, nézd meg milyen keskeny gumival csapatják hóban. Mert jobban tapad.

[link]

2020. febr. 23. 19:35
 15/15 A kérdező kommentje:
A leendő felni mérete 5x108 7,5jx17 ET45.
2020. febr. 24. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!