Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha fokozatosan lassulva...

Ha fokozatosan lassulva közelítem meg a kereszteződést akkor le kell váltogatnom közben fokozatosan ahogy lassulok másképp leáll a motor igaz?

Figyelt kérdés
tehát pl ha megyek ötvennel és látom a pirosat, akkor úgy rakosgatom lefelé ahogy lassulok. másképp rombolja a motort és le is áll nem?

2020. febr. 22. 13:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
28%
Normalis ember nem koptatja feleslegesen a valtot meg a kuplungot visszavaltogatassal.
2020. febr. 22. 13:53
 2/11 anonim ***** válasza:
61%
Elkezdesz fékezni, azt mikor visszaesik a fordulatszám olyan 1500 alá, akkor ki üresbe, kuplung fel és csak a féket nyom. Ennyi. 🤷‍♂️
2020. febr. 22. 13:56
 3/11 anonim ***** válasza:
10%
Az utolsó hülyeséget ír. Már az első vezetési órán elmondják, hogy üresben soha nem gurulunk, mert nincs kapcsolatunk az autóval, és ez veszélyes.
2020. febr. 22. 14:34
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Inkább a visszaváltogatással rombolod a motort, váltót, kuplungot.

Ahogy a második is írta, motorfékkel gurulsz, ha nagyon lecsökkent a fordulatszám kidobod üresbe és fék.

2020. febr. 22. 14:42
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

A 3-as ír hülyeséget, mert fogalma sincs arról, hogy hogy kell vezetni. De ha meg tudja indokolni, hogy mitől lenne veszélyes az üresben 20-szal gurulás, akkor elfogadom a véleményét. Csakhogy nem veszélyes, így maximum hülyeséget írna. Autósportban, például Rallyban nincs ilyen, mert ott folyamatosan össze kell legyen kapcsolva a motor a kerekekkel, hogy ugye azonnal tudj haladni, amikor kell. De mi utcai közlekedésről beszélünk, ott tökéletes módszer ez, mert nem kell nyomnod a kuplungot feleslegesen, nem kell másra figyelj, csak a fékezésre. Pont.

Amúgy akinek fingja sincs a vezetésről az nem tudom, hogy minek jön ide okoskodni. Az, hogy van jogosítványod nem jelenti azt, hogy tudsz is vezetni. Ezt a 3-as kommentelő tökéletesen alátámasztja.

2020. febr. 22. 15:32
 6/11 anonim ***** válasza:
23%

Hibás az agyalásod hármaska!

Ha üresbe van a váltóm, akkor is kapcsolatban vagyok az auómmal, hiszen még mindig az enyém, sőt benne is ülök. :D

2020. febr. 22. 18:01
 7/11 anonim ***** válasza:
0%
Elvileg nem szabadna kirakni üresbe a váltót menet közben. Valóban, nincs kapcsolatunk az autóval, és egy veszélyhelyzet esetén nem tudunk egyből reagálni a szituációra. Nem hinném, hogy sok olyan ember van aki azután is így vezet miután megkapja a jogsiját. Kényelem, takarékosság és talán tartósság szempontjából is a 'kigurulós' módszer a legjobb.
2020. febr. 22. 19:04
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

"Valóban, nincs kapcsolatunk az autóval, és egy veszélyhelyzet esetén nem tudunk egyből reagálni a szituációra"

Ezt az indoklást sosem értettem.

Attól, hogy üresben van a váltó még ugyanúgy el tudom rántani a kormányt és/vagy bele tudok taposni a fékbe.

Most hirtelen nem tudok olyan vészhelyzetet elképzelni, amit csak hirtelen gázba taposással lehet megoldani. Meg egyébként is, ha pl. motorfékezel és 2000 alatt van a fordulatszám, akkor egy gyengébb autónál beleléphetsz te a gázba, de semmi nem fog történni.

(Tisztában vagyok vele, hogy a forgalmi vizsgán hibapontnak számít)

2020. febr. 22. 19:20
 9/11 anonim ***** válasza:
Akkor érdemes, amikor úgy látod, hogy mire odaérsz váltani fog a lámpa és akkor egyből tudsz továbbmenni.
2020. febr. 22. 20:23
 10/11 anonim ***** válasza:

Leírom, hogy én hogyan csinálom, de fontos, nem vagyok oktató.

A konkrét (oktató által jónak tartott) módszert majd az oktató mellett elsajátítod.

40/50 km/h-s tempónál:

Nyilván ha 50-100 méterre vagyok a lámpától, és látom hogy piros, nem fogok gyorsítani, de nem is nyomok satuféket.

Fékezem, kettesbe visszaváltok, majd motorfékkel + enyhe fékezéssel leállok.

Nagyobb sebességnél (>70 km/h) először hármasba kapcsolok, de pl egy országúton/autóúton nem igazán van olyan helyzet, hogy teljesen állóra kell fékezni az autót, ha a nagyon kevés közlekedési lámpától és vészhelyzetektől eltekintünk.

2020. febr. 25. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!