Alfát vagy Mercit vegyek?
Mindkét autó nagyon megfogott, alfából a gt tetszik a legjobban vagy 159 Merciből mindegyik tetszik nemigazán tudok dönteni. Egy ismerősöm szerint csak rémhírk azok, hogy az alfk rosszak. Tudnátok segíteni? Köszönöm.
Hétköznap kb. 2-3 nap dolgozok ezek kicsi távok 7-8 km. de mennék videkre is szóval 40-80 km dízelre gondoltam mindenképp dízel kéne. Lényeg, hogy ne fájjon sokba a fentartás. :D
Hát azt azért jó lenne tudni, mielőtt dízelt veszel, hogy ilyen használat mellett hamar kifogod nyírni, és utána majd szarozod... 7-8 km alatt be se melegszik a dízel, hideg marad a motor, az olaj, a turbónak se egészséges. Az éves szervize drágább, mivel nem használod ki a futását, így a gázolajon nem spórolsz annyit, hogy a szervíz többlet költségét fedezze.
Lényeg hogy ne fájjon sokba a fenntartás... Na ha ilyen távokra használod, akkor sokba fog fájni, mert a dízel nem arra való amire te akarod használni...
Semmi közöm hozzá, azt veszel amit akarsz, én csak elmondtam a véleményem.
Ja, az 1.9 az JTD, nem JTDm. Nem kéne keverni...
Ha ennyit mész vele, sőt, ha évi 15 000 km-t mész, akkor is olcsóbban jössz ki a benzinessel.
Egy használt Alfa tekintetében nem fogod tudni, hogy mennyit bír még a kettőstömegű, a turbó, és ezek élettartamát az ilyen kis futások még jócskán le is rövidítik. Ha csak ezt a két dolgot veszed alapnak, az is 600 000 ft együtt, plusz a drágább alkatrészek, szóval nem igazán gazdaságos évi 50 000 km futás alatti használatnál dízelt venni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!