Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen dízel Mercit vegyek 1...

Milyen dízel Mercit vegyek 1 milla körül?

Figyelt kérdés

1. Jó állapotú w124-est

2. 95-99 közötti szívó vagy turbó w210-est

3. 99-2002 közötti cdi-set

utóbbi mennyire megbízható, nagyon drága ha valami tönkremegy benne? azt mondják a facelift utániak megbízhatóbbak a w210-esekből, viszont azokba mind common rail dízel van. be merjem vállalni?

2013. márc. 29. 03:42
 1/3 anonim ***** válasza:

Nekem van egy jó állapotú w202-es szívódízelem.

200.000 km után is pöccre indul és soha semmi baja nem volt még. Igaz, hogy vagy 15 éve nálam van.

(Tavasszal lehet, hogy helyhiány miatt lesz eladó.)

És van CDI- motoros Mercim is.

Ezt csak akkor ajánlom, ha jól állsz anyagilag.

Mert a régebbit az bárhol megbütykölik, ha baj van,

de az utóbbit kizárólag drága szakszervízben.

2013. márc. 29. 05:38
 2/3 anonim ***** válasza:
124est 2.5ös vagy 3.0es szívó-turbó 10-20 12-24 szelep tök mindegy,mind jók,nekem is van egy 300D-m automata agyon se lehet verni.W21ből ahogy írtad 2001-ig gyártották a 2.5ös soros adagolós motrral egyébként.Dci-ből a 2.2est kerüld el,a többik ha odafigyelsz a gázolajra,és időnként beméreted padon az injektorokat,és beállíttatod ha kell nem túl költséges.Ha későn mész a 4 injektor felújítás Bosch szervízben 200-250eFt,tudom mert ott dolgoztam.
2013. márc. 29. 13:32
 3/3 A kérdező kommentje:
200cdi-t gondoltam, akkor nem annyira rossz. a gázolaj minőségében mekkora a különbség? mindig Mol kútnál tankolunk (igaz benzint) mert most benzines verdám van. szervizre majd odafigyelek, de mindig lesz azért félretéve baj esetére. viszont ha baj is lenne, inkább költenék a Mercimre, minthogy egy megbízhatóbb, de szar autóval járjak. nagyon meguntam már az alsós autókat, a mostaniban se szervó, se klíma, se ló****. egy milláért pedig nem szeretnék új, de alsós autót venni. igaz, aennyiért vannak már klímás, pár extrát tartalmazó Suzukik, Opelek, Renault-ok, stb. de amikor a felszereltséget nézem mindig ledöbbenek, hogy 2013-ban sincsenek még a nyomába sem egy 10-15 éves Mercinek. Most télen (márciusban) méginkább rájövök, hogy azért milyen jó lenne a fűthető tükör, fűthető ülés, ablakfűtés, stb. ami a mostani kisautókban is csak néha van meg. Tempomat vagy autómata váltó meg ritka mint a fehér holló. Abszolút nem zavar ha régebbi verdám lenne, mint a mostani (2003-as Corsa), és az sem baj ha néha többet is kell rá költeni, csak végre legyen már jó autóm, olyan amire szívesen rá is nézek, meg lehet vele jelenni és nem kell szervó nélkül bebohóckodni nagynehezenegy akkora helyre ahová az IFA is beférne.
2013. márc. 29. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!