Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Gépjármű adás-vétel hogyan...

Gépjármű adás-vétel hogyan zajlik?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Eladnám az autómat. Hirdetem. Jól gondolom, hogy így megy ennek a lebonyolítása?

- jelentkezik egy vevő, megnézi az autót

- ha tetszik neki, és át akarja nézetni, akkor elmegyünk együtt egy szerelőhöz, esetleg márkaszervizbe. Ha az ott megállapítottak is jók, akkor közösen elvisszük a kocsit eredetvizsgára.

- ha megvan a vizsga, megkötjük a szerződést

És itt jön nekem a gondom. Hogy zajlik a fizetés? Nem egy olcsó gagyi autóról van szó. Gondolom, hogy a vevő nem hord magával több milliót. Hogyan és mikor fizeti ki nekem a vételárat? Az gondolom, hogy tiszta és világos, hogy addig nem adom oda senkinek az autót, amíg nincs kifizetve az autó.

A legjobb a kp, de ez egy 3-4 milliós autónál nem biztos, hogy jó megoldás a vevő részéről. Persze számlaszámom nekem is van, viszont nincsen hozzá semmilyen netes elérhetőségem (maradi vagyok :( )

Bezzeg a vevő lehet, hogy nagy netes-bankolós figura lesz, előkapja a mobilját, és már fizetni is akar. Hogyan lehet ezt úgy lebonyolítani, hogy mindketten biztonságban legyünk?

2020. febr. 21. 12:23
 1/5 Ladislaus433 ***** válasza:

szerintem ilyen esetben a legegszerubb a bankot is beiktatni az eredetvizsga utan. ott o felveszi a lovet es atadja neked.

bar manapsag mar az atutalas is hetkoznap ott van azonnal

2020. febr. 21. 13:00
 2/5 anonim ***** válasza:

Ahogy az első írja, bementek a bankba és ott utalja el.

Egyébként meg regisztrálj netbankba.

2020. febr. 21. 14:02
 3/5 A kérdező kommentje:

#2 ahogy írtam "maradi vagyok"!

Ha megtörtént az átutalás, amiről kap egy példányt, én meg magamnak lefotózom, az már elég bizonyíték? Gondolom, hogy átutalást nem lehet visszavonni. Vagy lehet???

2020. febr. 21. 17:33
 4/5 anonim ***** válasza:
Azért simán ki lehet fizetni KP-ban egy 3 milliós autót. Szólj neki előre, ha komoly a vevő, hogy fizetés KP-ban lesz.
2020. febr. 21. 17:53
 5/5 anonim ***** válasza:

Ennyi készpénzt én nem vinnék magammal.

Mi úgy oldottuk meg, hogy vittem foglalót, és erről is írtunk papírt.

Ezzel együtt utaltam a többi részt, és az eladó felajánlotta, hogy így már vihetem az autót, de nála marad még a törzskönyv. Másnap, amikor látta hogy a számláján az összeg, elhozta nekem a törzskönyvet. Nem a világ másik végén lakott.

2020. febr. 22. 07:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!