Olajcsere nélkül 120 ezer kilométer?
Ez úgy képzelhető el, hogy mindig rá kellett tölteni valami motorhiba miatt.
Volt nekem is régebben valami autó, ami 3000-enként evett egy liter olajat. 3.5 liter volt az olajteknő, így 10000-nél gyakorlatilag kicseréltem az olajat.
Persze szűrőt mindig kapott másikat.
Simán elképzelhető, ha egy tiszta motorról és minőségi longlife olajról meg jó szűrőről beszélünk a kezdetén és autóplyás használatról. Akkor jóval kevesebb dzsuva keletkezik, mint indítózós meg hidegezős használattal, a motor istiszta volt, az olaj is jobban bírja. Az olajfogyást is pótolni kell (az mindig lesz) akkor kap ugye tiszta olajat.
Nem ez a konkrét példány fog elmenni még 500 ezret az már valószínű, de amúgy teljes mértékben hihető.
Szereltem olyan autókat is már amikben 3-4, de 6 éve is benne volt az olaj és azok ráadásul rövidtávozósak voltak 30-40ezer Km futással. Lerakódás nem vészes, erőtlenség nem vészes, olajcsere után röhögve mentek tovább.
Igen, láttam fényképet egy új autóról (Audi?), amiról levették a vezérmú deknit, állítás szerint 100e + volt benne, sose cseréltek olajat.
Ahogy kinézett, az hihető volt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!