Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Olajcsere nélkül 120 ezer...

Olajcsere nélkül 120 ezer kilométer?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősömtől hallottam, hogy az ismerőse 120 ezer kilométer alatt nem cserélt olajat egy régi Opel Astra f 1.7 dízel autóban és most kuka lett a motor. Szerintetek egyáltalán valószerű, hogy ilyen sokáig kibírja az autó olajcsere nélkül? Én ezt nehezen hiszem el.

2020. febr. 17. 11:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez úgy képzelhető el, hogy mindig rá kellett tölteni valami motorhiba miatt.

Volt nekem is régebben valami autó, ami 3000-enként evett egy liter olajat. 3.5 liter volt az olajteknő, így 10000-nél gyakorlatilag kicseréltem az olajat.

Persze szűrőt mindig kapott másikat.

2020. febr. 17. 17:29
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehetetlen ha pl fogy az olaj mert autópályán jár sokat akkor öntögetni kell utána rendszeresen ezért mindig kerül friss olaj a motorba. Az viszont biztos hogy az olajszűrő jóval hamarabb megtelik kosszal ezért a bypass szelepén fog átfolyni az olaj, tehát gyakorlatilag nem megy át a szűrőn ezért le is dzsuvásodik a motor teljesen, míg el nem dugulnak az olajjáratok és végül tönkre nem megy a motor.
2020. febr. 17. 17:30
 13/15 anonim ***** válasza:

Simán elképzelhető, ha egy tiszta motorról és minőségi longlife olajról meg jó szűrőről beszélünk a kezdetén és autóplyás használatról. Akkor jóval kevesebb dzsuva keletkezik, mint indítózós meg hidegezős használattal, a motor istiszta volt, az olaj is jobban bírja. Az olajfogyást is pótolni kell (az mindig lesz) akkor kap ugye tiszta olajat.

Nem ez a konkrét példány fog elmenni még 500 ezret az már valószínű, de amúgy teljes mértékben hihető.

Szereltem olyan autókat is már amikben 3-4, de 6 éve is benne volt az olaj és azok ráadásul rövidtávozósak voltak 30-40ezer Km futással. Lerakódás nem vészes, erőtlenség nem vészes, olajcsere után röhögve mentek tovább.

2020. márc. 30. 17:11
 14/15 anonim ***** válasza:

Igen, láttam fényképet egy új autóról (Audi?), amiról levették a vezérmú deknit, állítás szerint 100e + volt benne, sose cseréltek olajat.

Ahogy kinézett, az hihető volt..

2020. máj. 12. 13:39
 15/15 anonim ***** válasza:

Igy nézett ki..

[link]

2020. máj. 13. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!